voetbalzone

Koç wil nu zo snel mogelijk naar Groningen

23 jan 2009, 08:35
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2009, 08:35
Advertentie
Het contract is al ondertekend, maar de afspraak is dat Serhat Koç pas na dit seizoen de overstap zal maken van FC Eindhoven van FC Groningen. De malaise rond de Brabantse Eerstedivionist kunnen er echter wel eens aan bijdragen dat de jonge spits al veel eerder de overstap maakt naar het noorden des lands.

Eindhoven kreeg vorige week te horen dat het onder curatele blijft staan van de KNVB, waardoor een faillissement zeer dichtbij lijkt. Koç heeft geen trek om de situatie af te wachten, en heeft bij de clubleiding aangegeven het liefst zo snel mogelijk hogerop te willen. “Deze omgeving is niet langer ideaal voor hem”, zegt zaakwaarnemer Kees Ploegsma.

In het Eindhovens Dagblad laat de belangenbehartiger weten dat een vervroegde transfer zich waarschijnlijk na de zomerstop uit zal betalen. “Heel vervelend voor FC Eindhoven, maar de situatie is nu dusdanig onzeker en rommelig dat Serhat zich beter in alle rust bij FC Groningen kan voorbereiden op volgend seizoen."

Volgens de regionale krant is Koç niet de enige die zich zorgen maakt over zijn nabije toekomst. “Dat is een logisch gevolg van het bericht van de KNVB”, zegt bestuurslid technische zaken Marcel Wouterse. “Binnen een paar dagen hebben we meer zicht op het traject dat we als club gaan volgen. Tot die tijd wachten we even af en houden we contact met de jongens over de ontwikkelingen.”
Bezig met laden …