voetbalzone

Koc wil terug naar Eredivisie: 'Voel dat ik nu wel sterk en slim genoeg ben'

Bart Kruyt17 mei 2012, 00:10
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 00:10
Advertentie

Serhat Koc hoopt volgend seizoen een nieuwe kans te krijgen in de Eredivisie. De aanvaller van FC Eindhoven speelde al eens voor FC Groningen, maar kwam daar niet uit de verf en keerde na anderhalf jaar weer terug naar Brabant. RKC Waalwijk zou interesse hebben en Koc hoopt dat deze club, waar Erwin Koeman volgend jaar de leiding heeft, daadwerkelijk concreet wordt.

Koeman werkte de afgelopen maanden als interim-coach voor Eindhoven en weet dus wat de inmiddels 21-jarige Koc in zijn mars heeft. "Bij FC Groningen had ik al vrij snel het gevoel dat het op dat moment te hoog gegrepen was voor mij", zegt de spits in Voetbal International. "Nu is het een ander verhaal. Ik ben nog steeds maar 21 jaar, maar niet meer onervaren. Ik wil dolgraag terug naar de Eredivisie, want ik voel dat ik nu wel sterk en slim genoeg ben."

"Promoveren met FC Eindhoven was ideaal geweest, maar dat zat er helaas niet in", vervolgt Koc, in het afgelopen seizoen goed voor elf doelpunten. "Nu is het wachten op een geïnteresseerde club. Ik hoef niet veel te kosten, die afspraak heb ik met directeur Hans Smulders gemaakt. FC Eindhoven is een club waar ze er trots op zijn als spelers een stapje hogerop kunnen."

Bezig met laden …