voetbalzone

Koeman begrijpt De Boer niet en bekritiseert Kishna: 'Belachelijk!'

Bart Kruyt05 aug 2015, 18:19
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2015, 18:19
Advertentie

Voor het Nederlandse voetbal zou het zo goed zijn als er weer eens twee Nederlandse ploegen actief zouden zijn in de Champions League, maar dat gaat ook dit jaar weer niet gebeuren. Ajax verloor dinsdagavond met 2-3 van Rapid Wien en ging met een wel heel erg jong team kopje onder. Ook voormalig Ajax-coach Ronald Koeman verbaasde zich over de gemiddelde leeftijd van het Ajax-team.

voetbalzone

Ervaren jongens als John Heitinga, Lasse Schöne en Ricardo van Rhijn begonnen op de bank. “Kijk, het is niet mijn baan, maar de baan van Frank de Boer. Maar in mijn ogen was het te jong”, noteerde Voetbal International uit de mond van Koeman. “Je hebt in je elftal een bepaalde balans nodig. In Europa gaat het niet om het talent dat je bezit, maar om fysiek en vooral ervaring.”

Volgens Koeman gaan spelers te snel weg uit Nederland: hij wijst erop dat hij zelf al 26 jaar oud was toen hij naar Barcelona ging. “Je kunt de tijden niet vergelijken, maar het komt allemaal door zaakwaarnemers. Het gaat tegenwoordig niet meer om wat goed is voor de speler”, meent Koeman, die de transfer van Ricardo Kishna naar Lazio als voorbeeld noemt: “Belachelijk, hij heeft voor Ajax nog geen goede wedstrijd gespeeld. Ik begrijp helemaal niets van zo'n transfer.”

Bezig met laden …