voetbalzone

Koeman belt met kandidaat voor Oranje, maar de middenvelder weigert oproep

Mart van Mourik12 nov 2023, 18:27
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:49
Advertentie

Jordy Clasie heeft bedankt voor het Nederlands elftal, zo onthult hij na afloop van het verloren Eredivisie-duel met Feyenoord (1-0) voor de camera van ESPN. De middenvelder erkent dat hij gesproken heeft met Ronald Koeman over een plek in de selectie, maar hij zegt het fysiek niet aan te kunnen om aan te sluiten bij Oranje.

Verslaggever Hans Kraay jr heeft informatie over het telefoongesprek tussen de bondscoach en Clasie. “Klopt het dat jij voorafgaand aan de vorige interlandperiode uitgebreid hebt gesproken met Ronald Koeman? Hij wilde jou selecteren, maar jij hebt gezegd dat je fysiek niet in orde bent om de wedstrijden van Oranje erbij te doen.”

“Je hebt wel goede informatie gekregen, maar dat klopt inderdaad”, reageert Clasie op de woorden van Kraay jr.. “Ik heb met de bondscoach gesproken en hij wilde me oproepen toen bekend werd dat er een aantal blessures was.”

“Daar heb ik een eerlijk en open gesprek over gevoerd met de bondscoach. Ook een aantal maanden geleden al overigens, dus het was niet alleen dit belletje”, vervolgt Clasie.

“Uiteindelijk heb ik wat dat betreft voor mezelf gekozen en heb ik uitleg gegeven aan de bondscoach. Ik heb gezegd dat ik het voel aan mijn lichaam dat ik deze periodes nodig heb om op een aantal momenten mijn rust te pakken.”

“Eerlijk gezegd doen die momenten mij goed en ik heb die momenten hard nodig”, aldus de middenvelder van AZ. “Daardoor kan ik me weer volledig opladen voor de wedstrijden met AZ. Ik ben daarin gewoon heel eerlijk naar hem toe geweest en hij respecteerde dat. Even goede vrienden en weer door.”

Maandag melden de spelers zich in Zeist om zich voor te bereiden op de laatste fase van de EK-kwalificatiereeks. Komende zaterdag neemt Oranje het op tegen Ierland; de dinsdag erna staat het duel met Gibraltar op het programma.

Bezig met laden …