voetbalzone

Koeman: 'Bij de Belgische bond moeten ze hun mond houden'

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2009, 10:25
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2009, 10:25
Advertentie

De oefeninterland van zaterdagavond in Gent wordt niet alleen een clash tussen België en Hongarije, maar ook een strijd tussen twee Nederlandse coaches. De equipe van Dick Advocaat treft namelijk de Hongaarse troepen van Erwin Koeman. ""Het is voor mij speciaal om weer naar België te komen", aldus Koeman. "Ik beleefde hier vijf heel mooie seizoenen bij KV Mechelen."

"Net als België missen we het WK. We werden vierde in onze groep met zestien punten. Ik vond dat een prima prestatie, want Hongarije kwam van ver", laat Koeman aan diverse Belgische media optekenen. "Op dit niveau bestaat geen vriendschappelijk voetbal. Ik eis van mijn spelers dat ze vechten voor de overwinning. Ik wil vechtlust zien."

/

Koeman heeft een duidelijke mening over het doen en laten van onder meer de KBVB, de nationale voetbalbond van België. "Dat België beter had kunnen presteren als er minder gezeik en minder rotzooi was geweest", citeert Het Nieuwsblad de voormalig coach van onder meer Feyenoord. "Bij de spelers, maar ook bij de bond. Dat creëert onrust en dan kan je van Armenië en Estland verliezen. De enige manier om succes te boeken is iedereen laten samenwerken. Advocaat kan daar wel wat strengheid in brengen. Wie niet meewil, moet eruit. Hongarije verloor twee, drie jaar geleden ook thuis van Malta. Nu wonnen we er twee keer van, net zoals tegen Albanië."

"Je mag alles zeggen over mijn voorzitter: op het sportieve zal hij nooit zijn kritiek spuien in het openbaar", besluit Koeman. "In België deed iedereen bij de bond zijn zegje. Ik lees de kranten en teletekst ook wel eens. Mensen, houd toch een keer je mond dicht, dacht ik vaak. Als je iets te melden hebt, doe het dan aan de trainer persoonlijk. Ieder moet zijn plaats kennen. Maar ja, mensen staan graag in de publiciteit. Zakenlui komen in het voetbal en hebben dan te maken met de pers. En dan zijn ze belangrijk, schijnbaar, omdat ze op een bepaalde positie zitten. Die moeten gewoon hun werk doen en voor het overige hun mond houden. En niet gaan jammeren in de pers. Dan heb je geen klasse."

Bezig met laden …