voetbalzone

Koeman blij met AZ-talenten: ‘Maar op sommige momenten komen ze tekort’

Yanick Vos16 nov 2019, 07:16
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2019, 07:16
Advertentie

Myron Boadu en Calvin Stengs zitten deze week voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman laat weten dat het tweetal van AZ geniet van hun eerste dagen bij Oranje. De keuzeheer ziet dat de twee aanvallers over veel kwaliteit beschikken, maar desondanks merkt hij op dat het duo nog veel stappen moet maken om het gewenste niveau aan te tikken.

Boadu en Stengs meldden zich afgelopen maandag voor het eerst bij het grote Oranje in Zeist. Koeman vond het mooi om te zien hoe het duo werd opgenomen door de rest van de selectie. “Mooi om te zien als nieuwe, jonge spelers een beetje schroom hebben als ze bij het Nederlands elftal komen”, zo wordt de trainer geciteerd door De Telegraaf. “Ze worden goed opgenomen in de groep en het zijn goede voetballers, dan gaat alles een stuk makkelijker. Ze genieten van de kans die ze krijgen.”

Beide aanvallers blinken wekelijks uit namens AZ, maar om zich in Oranje te spelen zullen Stengs en Boadu nog flinke stappen moeten zetten. “Ze trainen op het allerhoogste niveau en op sommige momenten komen ze tekort. Maar ik verwacht wel dat ze naar dat niveau toegroeien”, aldus Koeman, die zaterdagavond naar verwachting voor andere aanvallers in de basis tegen Noord-Ierland kiest.

"Zoals ik Koeman beluisterde had-ie daar toch wel zijn bedenkingen bij. Hij zei: 'Bij AZ en in de Nederlandse competitie zitten ze tegen de top aan, maar ze komen nu ook met spelers uit de Europese top in aanraking.' Daar zag hij toch nog wel wat haperingen, dus ik neem niet aan dat-ie een van de twee laat debuteren”, aldus Valentijn Driessen, chef voetbal van de krant. “Misschien als invaller, maar ik denk dat hij gaat voor spelers waarvan hij zeker weet dat ze op dit niveau kunnen leveren."

Bezig met laden …