Valentijn DriessenImago

Koeman clasht met Valentijn Driessen: ‘Helaas selecteren ze niet door bij De Telegraaf'

Jordi Tomasowa03 sep 2024, 11:37
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2024, 12:06
Advertentie

Ronald Koeman is niet gediend van een vraag die Valentijn Driessen hem stelt tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal. De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat dat Memphis Depay nooit heeft geleverd tijdens eindtoernooien.

“Durf jij moeilijke keuzes te maken door Memphis Depay straks opnieuw thuis te laten?”, vraagt Driessen op de persconferentie aan de bondscoach. “Nu hou je hem ook weer aan het lijntje. Hij heeft eigenlijk nooit geleverd op toptoernooien…”

De woorden van Driessen zorgen voor ergernis bij Koeman: “Valentijn, een beetje respect in je vraagstelling. Memphis Depay heeft nooit geleverd? Hij is topscorer van Nederland, Valentijn. Leer nou eens een keer… Helaas selecteren ze niet door bij de krant blijkbaar, wat wij wel bij Oranje met internationals doen."


"Ik neem heel veel van jou aan, neem ook eens een keer wat van mij aan”, besluit Koeman. “Ik neem best wel veel van jou aan”, reageert Driessen.

Koeman besloot Memphis niet op te roepen voor de Nations League-duels van Oranje tegen Bosnië en Herzegovina (7 september) en Duitsland (9 september), omdat de dertigjarige spits momenteel zonder club zit.

“Als je geen club hebt, voetbal je niet”, vertelde de bondscoach dinsdagochtend tijdens de persconferentie in aanloop naar de volgende twee wedstrijden.

Koeman wil de aanvaller echter nog niet afschrijven: “Memphis heeft de leeftijd van dertig en laten we hopen dat hij een club gaat krijgen, fit wordt en gaat spelen. Dan is hij nog steeds een optie voor mij.”

Bezig met laden …