Koeman dankzij wereldgoal mee in spoor van koploper Chelsea

Thijs Post01 nov 2014, 16:53
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2014, 16:53

Lijstaanvoerder Chelsea is zaterdag met de schrik vrijgekomen in de Premier League. De ploeg van manager José Mourinho leek Queens Park Rangers te zien als lekker tussendoortje, maar dat werd het team bijna fataal. Pas een kwartier voor tijd maakte Eden Hazard de beslissende treffer. Ronald Koeman gaat met zijn Southampton mee in het spoor van de koploper. The Saints wonnen dankzij een wereldgoal met 0-1 van Hull City.

Chelsea - Queens Park Rangers 2-1
Bij Chelsea maakte de van een blessure teruggekeerde Diego Costa zijn rentree in de basis, maar de man die dit seizoen al negen competitietreffers maakte speelde geen hoofdrol tegen Queens Park Rangers. De belangrijkste man in de eerste helft was Oscar, die de bal op prachtige wijze tegen de touwen schilderde voor de 0-1. De assist bij de treffer kwam op naam van Cesc Fàbregas, de afwerking (met buitenkant voet in de verre hoek) van Oscar was fantastisch. Na het openingsdoelpunt had Chelsea minder haast om het doel van de tegenstander te zoeken en dat leek Queens Park Rangers wel prima te vinden. De ploeg van manager Harry Redknapp heeft het lastig in de Premier League en een kleine nederlaag tegen de voetbalmachine van José Mourinho werd mogelijk gezien als een prima resultaat.

Omdat Chelsea ook na rust weinig druk op het vijandelijke doel uitoefende, begonnen de fans van Queens Park Rangers zowaar te geloven in een gelijkspel. Het team van Redknapp kreeg weliswaar geen kansen, maar een uitval kon al voor een punt zorgen. Die uitval zou er ook komen. Chelsea-keeper Thibaut Courtois stompte de bal weg na een voorzet, waarna ontvanger Leroy Fer het doel van de Belg onder vuur nam. Charlie Austin stond in de baan van het schot en de aanvaller werkte de bal met een bijzonder fraai hakje tegen de touwen. Chelsea wist dat het tempo weer omhoog moest en dat leverde direct resultaat op. Eden Hazard lreeg een makkelijk gegeven strafschop en benutte deze zelf: 2-1.

Hull City - Southampton 0-1
Tegen Liverpool keepte Eldin Jakupovic van Hull City een dijk van een wedstrijd, maar tegen Southampton ging het al na drie minuten helemaal mis. De doelman van Hull City schoot de bal zomaar in de voeten van Victor Wanyama, die niet twijfelde en van een meter of veertig het lege doel onder vuur nam. Met een heerlijke boog viel de bal tegen de touwen; een droomstart voor de ploeg van Koeman. De rest van de eerste helft was een saai schaakspel, met Southampton als bovenliggende partij. Na rust werd de wedstrijd wat leuker om naar te kijken. Graziano Pellè probeerde het maar weer eens met een omhaal en Dusan Tadic leverde zoals haast gebruikelijk uitmuntende voorzetten af, maar gescoord werd er niet. Hull City, dat toch tegen een achterstand aankeek, liet in aanvallend opzicht helemaal niets zien.

Everton - Swansea City 0-0
Het is dringen geblazen in de Engelse subtop en clubs als Everton en Swansea City proberen allebei aansluiting te vinden bij iets hoger geplaatste ploegen. Het was Everton dat in eigen huis de meeste aanspraak maakte op doelpunten, maar zonder Romelu Lukaku (die na rust zou invallen) ontbrak het de thuisploeg aan stootkracht. Pas na de pauze werd Swansea City naar achteren gedrongen, zeker na een rode kaart voor Jonjo Shelvey. De middenvelder van Swansea had in de eerste helft al een gele kaart gekregen en in minuut zeventig was het gedaan met zijn wedstrijd. Vanaf dat moment verdedigde Swansea City met tien man voor de eigen pot het punt; een missie die door het kunst en vliegwerk slaagde.