voetbalzone

Koeman deelt compliment uit: 'Zeg altijd: houd het simpel, vlag en wimpel'

Matthijs van Laar13 dec 2013, 14:45
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2013, 14:45
Advertentie

Na overwinningen op PSV en sc Heerenveen is het chagrijn bij Ronald Koeman voorlopig weer even van het gelaat verdwenen. De coach van Feyenoord wordt soms hoorndol van zijn elftal, dat geregeld heen en weer schippert tussen zeer goed en zeer slecht. Koeman hoopt echter dat zijn spelers voor de winterstop nog een fraaie serie kunnen neerzetten. Komend weekend wacht de volgende opgave: FC Groningen.

/

Koeman erkende vrijdag dat het gevoel na de zeges op PSV en Heerenveen goed is, maar wil niet te hard van stapel lopen. "Alleen als we die lijn doortrekken in de komende duels, kun je spreken van meer regelmaat in onze prestaties", waarschuwde hij alvast. Naast Groningen komt ook PEC Zwolle nog op bezoek in Rotterdam en wacht Feyenoord een bekerduel met Heracles Almelo. "Bovendien bepalen die resultaten grotendeels het gevoel waarmee we richting de feestdagen gaan."

Het vizier is voor nu echter gericht op zondagmiddag. "Van Groningen win je niet zomaar", zei Koeman over de club waar hij zelf ooit zijn profcarrière begon. "Als team leggen ze veel arbeid in het vroeg drukzetten op de tegenstander. Daarnaast hebben ze enkele spelers met specifieke kwaliteiten, zoals Filip Kostic, die een fantastische trap en voorzet in huis heeft."

Van Beek
Koeman greep de persconferentie aan om Sven van Beek in het zonnetje te zetten. De jongeling hield zich uitstekend staande als vervanger van Stefan de Vrij en ontwikkelt zich volgens zijn coach goed. Zo weet Van Beek volgens Koeman nu al waar zijn kwaliteiten liggen. Dat hij in de ogen van volgers misschien een 'wat simpele verdediger' is, hindert de coach niet. "Ik zeg altijd: “houd het simpel, vlag en wimpel”."

Bezig met laden …