voetbalzone

Koeman: ‘Denk dat de privéperikelen niet bevorderlijk waren voor zijn carrière'

Chris Meijer06 jun 2017, 10:11
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2017, 10:11
Advertentie

De carrière van Rafael van der Vaart lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De 109-voudig international verkaste afgelopen zomer naar het Deense FC Midtjylland, maar zat daar afgelopen seizoen vooral op de bank. Ronald Koeman, die met de middenvelder bij Ajax werkte, had hem een grotere toekomst toegedicht.

“Van Rafael vind ik het moeilijk om te zien hoe hij zijn laatste jaren invult als voetballer, of moet invullen. Jammer”, zegt Koeman tegenover Helden Magazine. Na Ajax speelde Van der Vaart voor Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, opnieuw Hamburger SV, Real Betis en nu dus FC Midtjylland. “Hij was zo talentvol, had een geweldige linkerpoot en scorend vermogen.”

“Hij is natuurlijk niet voor niks bij Tottenham Hotspur en Real Madrid terechtgekomen”, vervolgt de manager van Everton. “Hij heeft geroken aan het hoge niveau en was daar ook een speler voor, maar uiteindelijk heeft hij te kort op topniveau gespeeld en is niet voor langere tijd van dusdanige waarde geweest dat hij echt een topcarrière als voetballer heeft gehad. Ik denk dat zijn privéperikelen niet bevorderlijk zijn geweest voor zijn carrière.”

Bezig met laden …