voetbalzone

‘Koeman denkt aan komst van landgenoot van Pellè in aanval’

Erik van Dam06 jun 2015, 21:24
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2015, 21:24
Advertentie

Graziano Pellè was afgelopen seizoen de enige Italiaan in dienst van Southampton, maar krijgt er in de zomer misschien een landgenoot bij. Ronald Koeman is volgens de Italiaanse media gecharmeerd geraakt van Stefano Okaka van Sampdoria. Hij zou overwegen de aanvaller naar Engeland te halen.

voetbalzone

De directie van Southampton zou reeds een afspraak hebben gemaakt met Massimo Ferrero, de voorzitter van Sampdoria, om te praten over de 25-jarige Okaka. Diens contract loopt nog een jaar door, maar i Blucerchiati staan niet onwelwillend tegenover een transfer. Het prijskaartje van Okaka is echter wel vrij fors: 7,6 miljoen euro. Dat lijkt een hoog bedrag, temeer gezien zijn beperkte productiviteit.

Afgelopen seizoen was Okaka goed voor vier doelpunten in de Serie A. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van AS Roma, maar brak daar nooit door. De Romeinen verhuurden hem in het seizoen 2009/10 al eens aan een Engelse club, maar bij Fulham maakte Okaka geen onuitwisbare indruk. Hij werd ook uitgeleend aan Modena, Brescia, Bari, Parma en Spezia.

Bezig met laden …