voetbalzone

Koeman en Southampton juichen: schorsing van drie duels weggepoetst

Erik van Dam15 mrt 2016, 18:14
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2016, 18:14
Advertentie

Southampton kan opgelucht ademhalen: aanvaller Sadio Mané is dinsdag vrijgesproken van een rode kaart in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Stoke City. In de slotfase van het duel in het Britannia Stadium werd Mané met rood weggestuurd voor een elleboog in het gezicht van Erik Pieters. Er was echter totaal geen opzet in het spel en dus is de rode kaart nu weggeveegd.

/

Daarmee is een schorsing van drie wedstrijden voorkomen en kan Mané de komende duels gewoon in actie komen voor Southampton. De onafhankelijke tuchtcommissie in de Premier League heeft geoordeeld dat scheidsrechter Lee Mason iets te snel handelde en Mané geen rood had hoeven geven. Mané hield de ogen steeds op de bal en had niet de intentie Pieters in het gezicht te treffen.

Hij timede zijn sprong vooral verkeerd en raakte Pieters daardoor per ongeluk. Mané hoeft geen schorsing uit te zitten en is inzetbaar tegen Liverpool, vijf dagen van nu. Overigens won Southampton met 1-2: de eindstand was al bereikt toen Mané vlak voor het einde werd weggezonden.

Bezig met laden …