voetbalzone

Koeman furieus: ‘Dat is voor mij de grootste teleurstelling van vandaag’

Gijs Freriks02 jan 2016, 18:40
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2016, 18:40
Advertentie

Southampton leed zaterdag tegen Norwich City (1-0) zijn tweede nederlaag in de Premier League op rij en zijn zesde in de laatste acht speelronden. Ronald Koeman was dan ook niet te genieten en was met name ontevreden over Sadio Mané, die te laat kwam voor de teambespreking en uit de basiself werd gehaald.

voetbalzone

“Ik ben teleurgesteld. Niet alleen ik, maar ook de rest van de spelers. We zijn een club en dienen elkaar met respect te behandelen. Je hebt als speler een verantwoordelijkheid naar de fans, medespelers, directie en technische staf en daarom is dit zo pijnlijk. Het is ook zo onnodig. Ik ben boos. Ik ben boos over de spelers die zich niet kunnen focussen en concentreren op de club. Dat is voor mij de grootste teleurstelling van vandaag”, aldus Koeman.

“Mané kwam te laat en dat is onacceptabel. Ik begrijp zo’n speler niet. Ik heb hem twee dagen geleden op zijn instelling aangesproken, omdat ik hem niet gefocust vond. Of het door de transferperiode komt? Misschien, vraag het hem. Vraag hem waarom. Ik weet het niet”, aldus de voormalig trainer van onder meer Feyenoord, die ook ontevreden was over Victor Wanyama. De Keniaan kreeg na 73 minuten een tweede gele kaart.

“Een speler met zijn ervaring moet weten dat je op zo’n positie in het veld niet zo’n tackle kan maken als je al een gele kaart op zak hebt. Misschien probeert hij veel problemen op het veld te corrigeren, maar hij weet dat hij met zo’n tackle dat risico nooit mag nemen.” Southampton staat nu na twintig speelronden met 24 punten op de dertiende plaats in de Premier League en neemt het volgende week zaterdag in de FA Cup op tegen Crystal Palace.

Bezig met laden …