voetbalzone

Koeman geduldig met Engels international: ‘Wellicht volgend seizoen pas’

Peter Nusselder10 feb 2015, 08:20
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2015, 08:20
Advertentie

Southampton-trainer Ronald Koeman zou graag zo spoedig mogelijk weer over Jay Rodriguez beschikken, maar de coach van de huidige nummer drie van de Premier League heeft geduld met de aanvaller. Rodriguez is nog altijd niet hersteld van de knieblessure die hij in april vorig jaar opliep.

voetbalzone

De 25-jarige Engelsman, die kort daarvoor zijn debuut had gemaakt in de nationale ploeg, behoorde onder leiding van Koemans voorganger Mauricio Pochettino tot de uitblinkers bij the Saints. De verwachting was dat Rodriguez met ingang van het nieuwe jaar weer inzetbaar zou zijn, maar inmiddels is het onzeker of de aanvaller deze jaargang nog in actie zal komen in het St Mary’s Stadium.

“Hij is een zeer goede speler, maar we zetten hem niet onder druk”, geeft Koeman aan in de Engelse media. De Nederlandse oefenmeester laat zich niet opjagen, nu Southampton meedoet in de top van Engeland. “Hij moet volledig fit zijn. Ik zou blij zijn als dat eind dit seizoen is, maar is dat niet het geval, dan wordt het volgend seizoen. De fitheid van de speler is belangrijker dan de stand op de ranglijst.”

Bezig met laden …