Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman geeft heldere, tactische reden om CL-finalist Maatsen niet te selecteren

Laatste update:

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven bij het besluit om Ian Maatsen niet mee te nemen naar het EK in Duitsland. Tijdens de persconferentie legt de bondscoach uit dat de linksback van Borussia Dortmund, die komende zaterdag de Champions League-finale speelt, er onder meer niet bij is omdat hij dan een extra aanvaller kan meenemen.

Nick Olij (Sparta Rotterdam), Quinten Timber (Feyenoord) en Ian Maatsen (Borussia Dortmund) vallen af uit de eerdere voorselectie, terwijl Marten de Roon (Atalanta) zich eerder al moest terugtrekken wegens een blessure. Daardoor blijven er 26 internationals over die komende maand afreizen naar het prestigieuze eindtoernooi.

“Ik heb Maatsen vanochtend gefacetimed”, vertelt Koeman woensdagmiddag tijdens het persmoment in Zeist. “Het was niet per se een moeilijk gesprek, omdat ik weet dat het mijn taak is. Het hoort erbij.”

“Het was wel even nadenken over wat het beste moment voor hem is om het te horen. Hij speelt zaterdag natuurlijk de finale, dus ik dacht dat woensdagochtend wel moest kunnen. Dan heb je nog drie dagen. Op mijn manier heb ik gewoon uitgelegd waarom hij er niet bij zit. Het lijkt me logisch dat hij teleurgesteld is.”

“We zijn bezig met een cyclus waarin we de groep formeren. We hebben meerdere jongens op zijn positie, en die krijgen de voorkeur. Nathan Aké en Daley Blind bijvoorbeeld.”

“Blind heeft een geweldig seizoen bij Girona gedraaid en Micky van de Ven speelt de laatste weken ook linksback bij Tottenham Hotspur. Door de type verdedigers die we nu hebben, die dus op meerdere posities inzetbaar zijn, kan ik een extra aanvaller meenemen.”

“Ik heb verder geen uitleg gegeven over systemen. Blind is bijvoorbeeld een fitte jongen met heel veel ervaring die alles gespeeld heeft. Hij heeft ook een rol in de groep. En met hem maken we deze cyclus af”, aldus Koeman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Daley blind aan de macht!

29 mei 2024 om 16:50

Hmmmm met wat er geselecteerd is moeten we dan maar met een 4-3-3 systeem gaan spelen hè. 5 achterin met Dumfries die niet komt maar al staat onder koeman en dan blind op LVV lijkt me echt heel naar.

In dat geval zou ik kiezen voor:

Verbruggen
Dumfries - De Vrij/de Ligt - van Dijk - Ake/VDV
Reijnders - Koopmeiners - FDJ
Frimpong - Depay/Brobbey - Gakpo

De ‘/‘ zijn dan voor degene die de beste vorm toont

29 mei 2024 om 17:13

Een verdediging van 5 man met Frimpong en Maatsen als wingback had nog logisch geweest. Nu moet je wel met 4 verdedigers gaan spelen. Met Ake, Blind of van de Ven als LWB ben je meteen vleugellam. Koeman heeft toch weer een manier gevonden om zijn lievelingetjes mee te nemen en waarschijnlijk ook nog op te stellen. VVD, Blind, FdJ, Depay, Dumfries en Wijnaldum zullen wel vaste basis worden. Dan de Ligt/de Vrij/Geertruida, Malen/Weghorst/Gakpo en Reijnders er nog bij en we gaan weer inspiratieloos voetbal zitten kijken in een maffe opstelling ….

29 mei 2024 om 17:22

Als Gini erin zou staan, zou dat ridicuul zijn. Kan je ook niet maken tegenover spelers die wel wekelijks op niveau spelen. Maar Koeman zal inderdaad wel weer met een goed excuus komen om hem toch op te stellen.

29 mei 2024 om 18:53

Als je zo redeneert is niemand goed genoeg. Ted van de Pavert maar oproepen dan. Kom op man: Reijnders speelt als een beest in NL elftal de laatste wedstrijden. Alle bovengenoemden zijn nog flink prominente namen bij hen club.

Ben benieuwd hoe jouw opstelling eruit zou zien, alleen maar jeugd en one season wonders?

29 mei 2024 om 16:53

Ik mag hopen dat dit betekend dat hij met 4 man achterop wil spelen. In 5 mans verdediging spelen zowel Blind als Ake nooit op linksback dit seizoen en Van de Ven een enkele keer. Die staan juist centraal. Om je enige echte lwb thuis te laten is echt bizar. Dan moet je bijna wel 4-3-3 gaan spelen.

29 mei 2024 om 17:00

Het wordt helemaal niks, maar gelukkig zou het met Maatsen erbij ook niks worden

29 mei 2024 om 17:09

Ondanks de leuke selectie die ee zouden kunnen hebben. Nederland heeft leuke spelers momenteel namelijk

29 mei 2024 om 17:21

Hopen op Ten Hag na euro2024

29 mei 2024 om 17:22

Zeker, maar als je blijft vasthouden aan verongelijkte types als Depay, Gini en Bergwijn en types als Blind die weliswaar een goed seizoen heeft gedraaid, maar eigenlijk vorig WK al niet goed meer mee kon, dan vraag je om problemen.

Dan heb je nog onze harde werker weghorst enz. bah bah... en ook over van Dijk heb ik soms het idee dat ie z'n beste tijd wel gehad heeft.

Nee, ik zou liever zien dat Koeman voor wat frissere en opkomende spelers zou gaan. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je er dan misschien de achtste finale uitvliegt ipv misschien wel de kwart.

29 mei 2024 om 18:55

Niet bewezen opkomende spelers die het tot nu toe 1 seizoen hebben laten zien? Bijvoorbeeld: Summerville, Zierikzee. Gelukkig hebben de meesten die hier reageren niet de macht in handen. Het is heel belangrijk om rekening te houden met een bepaald groepsproces naar zo’n EK toe. Dan ga je niet ineens 10 anderen oproepen.

29 mei 2024 om 17:15

Ik vind dat Koeman wel een beetje met 2 maatsen meet. Blind op basis van relatie selecteren. Dat is hoe het overkomt. Net als de selectie van Bergwijn boven Summerville en Wijnaldum boven Timber

29 mei 2024 om 18:56

Summerville is echt onzinnig. Die heeft nog nooit op het hoogste niveau goed gepresteerd. En zondag bij dé wedstrijd vh jaar stond ie ook niet op.
Dus dat je Bergwijn boven Summerville kiest als coach, daar kan ik alle begrip voor hebben.
Blind op basis van relatie? Tja, heeft natuurlijk een geschiedenis en een rol in de groep blijkt. Dus kan ik me voorstellen. Maatsen speelt nu pas een half seizoen op niveau.
Wijnaldum begrijp ik niks van. Als Timber geblesseerd is, snap ik Wijnaldum boven Timber natuurlijk (want aan een geblesseerde speler heb je helemaal niks), maar ik snap eigenlijk Wijnaldum verder überhaupt niet.

29 mei 2024 om 19:23

Ik snap oprecht niet dat je Bergwijn boven Summerville verkiest. Ik zie dan ook de championship wellicht zit daar het verschil in. Daarnaast zou ik kiezen voor vorm en jeugdigheid. Vooral op de vleugels. Verassende acties van Bergwijn heb ik al een tijd niet gezien. Betreft Wijnaldum kunnen we elkaar de hand schudden. Heb je Summerville vorig seizoen tegen Liverpool zien spelen trouwens?

In een 5 mans defensie was hij ideaal geweest als wingback op links. Verwachtte hem er zeker bij nu ook Hartman niet mee kan door zijn blessure. Helaas ziet Koeman het anders.

29 mei 2024 om 16:53

Ik had hem ook verwacht. Ik vind hem veruit de beste optie op links in een 5 mans verdediging. Vooral aanvallend is hij heel sterk. Als hij toch met 4 achterop gaat spelen, kan ik het volgen dat hij is afgevallen, ook vanwege het feit dat hij er nog niet heeft bij gezeten

Had ik toch liever Maatsen mee dan een Bergwijn, die meer geblesseerd was dan gespeeld.

29 mei 2024 om 16:41

100% mee eens! Ondanks Ajacied zijnde totaal geen idee waarop basis hij is geselecteerd….

29 mei 2024 om 16:49

Hij kon ook gewoon een extra middenvelder thuislaten. Reijnders en Koopmeiners kunnen hetzelfde brengen als Wijnaldum + meer laten zien dit jaar. Xavi Simons kan natuurlijk op 10 als meer bewegelijke speler en ook Gakpo heeft er af en toe gespeeld. Genoeg keuze dus zonder Wijnaldum.

29 mei 2024 om 16:51

Iets met appels en peren? Een aanvaller mee ivm een verdediger heeft niets maar dan ook niets met de kwaliteit van de speler te maken. Als jij ooit een selectie moeten maken zou je ook 11 doelmannen mee nemen als dat toevallig je beste spelers zijn? Nee, dusss een aanvaller ipv een verdediger is helemaal niet onlogisch!

29 mei 2024 om 16:58

Wat bergwijn in deze selectie doet vraag ik me ook af... 0.0 laten zien dit jaar.
Nou ja waarschijnlijk vliegen ze er tegen Portugal ofzo toch wel uit.

29 mei 2024 om 17:04

Bergwijn kan wel iets brengen ineens. Ik moet vaak denken aan bepaalde wedstrijden van hem in Engeland, waarin hij vaak verassend goed was en binnen no time een wedstrijden kon kantelen. Ik snap Koeman volledig hierin

29 mei 2024 om 17:09

Bergwijn speelt vaak in Oranje met goede spelers om zich heen best naar behoren.
Bij Ajax is het fluit natuurlijk,

29 mei 2024 om 17:15

Ik vind eigenlijk ook wel dat je Bergwijn mee moet nemen. Er moet een speler op de bank zitten die vanuit het niets iets kan brengen, Noa Lang is ook zo'n type maar is geblesseerd. Als ik kijk naar de selectie die er zou zijn zonder bergwijn mis je die gewoon. Als je met een aanval speelt van Depay, Gakpo en Malen en Simons op 10 (wat gewoon mogelijk is) dan is er niemand op de bank die iets qua creativiteit heeft als aanvaller. En hoe je het went of keert Bergwijn heeft vaak geleverd in Oranje, en zeker als wisselspeler.

29 mei 2024 om 17:25

Je selecteert spelers niet op basis van goede wedstrijden van 2,5 jaar geleden.
Bergwijn verdient op basis van dit seizoen helemaal geen selectie. Dan had je beter kunnen kijken naar Summerville of Stengs.
Maar goed, jij begrijpt ook dat Blind geselecteerd is.....tsja dan houdt het onderhand wel op

29 mei 2024 om 17:38

Ik vind Stengs ook wel overbodig als je Koopmeiners en Simons al meeneemt.

29 mei 2024 om 19:24

Stengs had ik ook niet geselecteerd, maar altijd boven Bergwijn.

Dus Bergwijn boven Maatsen, oke dan..

29 mei 2024 om 16:46

Ja dat is echt ongekend🙈

29 mei 2024 om 16:48

En dan straks met me de 'briljante' tactische zet komen om Bergwijn als wingback te gebruiken... 😅

Wat een drogreden. Waarom laten we Blind of Ake dan niet thuis? De echte reden is dan dat Koeman deze twee beter vindt (passen).

29 mei 2024 om 16:42

Staat idd in de tekst…

29 mei 2024 om 16:47

Koeman geeft helemaal geen uitleg. Hij is bijzonder koppig. Hij is niet vernieuwend en hij is de enige reden dat ik ons echt 0 kans geef. Ja, er zijn landen beter, maar met een capabele coach kan je het iedereen moeilijk maken. Helaas missen we deze capabele coach. Onder andere door het oproepen van Blind, Bergwijn en Wijnaldum ten faveure van Maatsen, Zirkzee en Timber.

Toch allemaal non-redenen zeg. Blind speelt een geweldig seizoen als centrale verdediger ja. Ake speelt ook al tijden geen linksback meer omdat Gvardiol het fantastisch doet daar bij City en Van de Ven speelde alleen uit nood daar de laatste 2 wedstrijden omdat Udogie en Davies geblesseerd waren bij Spurs. Je hebt aan 6 centrale verdedigers toch wel genoeg. Snap niet hoezo je er 7 moet meenemen. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat je een echte linksback als Maatsen niet meeneemt. Dus als Hartman wel fit was bijvoorbeeld zou Bergwijn of een centrale verdediger dan wel afvallen? Pure vriendjespolitiek dit.

Ik lees alleen maar dat Blind de voorkeur krijgt. Het is echt bizar, maar deze man krijgt het voor elkaar dat we eindelijk een leuke selectie hebben, maar ik er toch totaal geen zin in heb. Wat een parodie op een coach vind ik Ronald Koeman zeg...

Je kan ook zeggen: doordat we zoveel centrale verdedigers hebben neem ik die eentje minder mee.

Je kan toch nog steeds beter met Maatsen linksbuiten spelen dan met Bergwijn?

Dan had je Blind thuis moeten laten, aardappel. Maar dat doe je natuurlijk niet want die hoort tussen je favorieten.

We zullen nooit meer ver komen op een eindtoernooi zolang we vriendjespolitiek benaderingen als bondscoaches hebben. Je kunt niet om een CL finalist heen. Alsof je in 2010 fucking van Bronckhorst thuis laat omdat Andre Ooijer multi-inzetbaar was. Clown.

29 mei 2024 om 16:43

Leuk de CL finalist idd (al dan niet terecht), maar in de competitie is Dort toch niet geweldig bezig geweest.

29 mei 2024 om 16:47

En nog steeds heeft maatsen het gewoon erg goed gedaan.

29 mei 2024 om 16:49

En dan nog zegt Koeman letterlijk "ik kies voor bekenden, niet voor kwaliteit".

29 mei 2024 om 16:59

Leuk dat je met het voorbeeld van Van Bronckhorst komt. De kritiek op zijn selecteren was destijds niet mals omdat hij zogenaamd ook een oude opa was en echt niet meer in Oranje kon, vergelijkbaar met wat men hier over Blind roept. Ook Ooijer werd onwijs bekritiseerd... was niet eens goed genoeg meer voor een contractverlenging bij PSV.... was clubloos! Uiteindelijk speelden Van Bronckhorst en Ooijer een fantastisch WK. Van Bronckhorst gooide er een gigantische rush uit tegen Uruguay en Ooijer was een rots in de branding tegen Brazilië toen hij vlak voor de aftrap een van de basisspelers moest vervangen.

Gelukkig hebben we een bondscoach met ruime ervaring die zich niet laat leiden tot wat de meute roept. Ik zie Blind dit eindtoernooi ook gewoon schitteren. Wat hebben we een prachtig team! Elke positie is ruim bezet!

In zo'n flow zitten. Cl-finale spelen... en dan niet meegaan. Succes koeman. Ik ga niet kijken tenzij bij iemand op visite waar de tv aan staat....

Weinig helders aan.. hij verkiest gewoon blind boven maatsen..

Dan zullen blind, dumfries, wijnaldum en memphis straks ook wel gewoon basis staan. Pff hopelijk met een nieuwe coach naar het wk. Dan zijn 3 van deze 4 er sowieso niet bij

29 mei 2024 om 18:00

Dumfries snap ik dan zeker nog wel… ondanks Frimpong heeft Dumfries het gewoon laten zien voor land en club.

Had toch gehoopt dat Koeman iets dieper in zou gaan op het gebrek aan aanvallende drang naar voren vanaf links met het ontbreken van Maatsen. In mijn ogen een foute beslissing, puur omdat hij dan de cyclus af kan sluiten met de bekende jongens.

Ake en Van de Ven op Lvv in een 532 is toch echt een bizarre keuze? Maatsen is veel dynamischer en brengt veel meer snelheid aan die linkerkant. Zie in Akè en Van de Ven meer een lcb dan Lvv maar goed.

VZ: heldere uitleg... Sorry maar ik lees geen enkele heldere uitleg. Alleen maar vriendjes politiek

29 mei 2024 om 16:45

Dat Koeman kiest voor zijn vriendjes is an sich al vrij helder. Triest wel.

Oftewel, blind ken ik dus die mag mee.

Bullshit uitleg zoals verwacht. Je neemt letterlijk geen enkele links/wing back mee. Als Blind daar gaat spelen kunnen we beter naar huis gaan meteen, zelfs Oostenrijk countert je er uit. Ake is ook geen linksback.

We nemen onze beste linksback niet mee zodat we Bergwijn mee kunnen nemen. Goede coach.

Als je met 4 verdedigers gaat spelen dan is Frimpong toch je logische extra aanvaller? Aangezien je je systeem niet wil aanpassen op je selectie Ronald… Frimpong is geen rechtsback in een 433, die speelt vaker op rechtsbuiten dan op rechtsachter. En leuk dat je dan over Blind begint maar die heeft heel het seizoen als CV gespeeld en daar gaat hij never nooit spelen in Oranje. Echt lachwekkend als je straks met Blind gaat spelen op linksback terwijl hij door elke fatsoenlijke buitenspeler wordt afgemaakt. Je gaat toch niet iemand oproepen op basis van een goed seizoen op een bepaalde positie om hem dan vervolgens daar niet te gebruiken? Wordt weer een drama met Wijnaldum op 10, Xavi op rechtsbuiten en Blind op linksback..

29 mei 2024 om 17:27

Blind gaat op 6 ipv de Roon is een goede klik met Frenkie de Jong iemand die aanspeelbaar is comfortabel aan de bal. En heeft ook nog een goede pass in huis.

29 mei 2024 om 17:45

En op die positie walking-football speelt. Met hem staat er op die positie gewoon een pop die alleen maar uit stand kan spelen. Elke landenteam lacht ons daarmee uit

was te verwachten, pas met een nieuwe bondscoach hebben jongens als maatsen, zirkzee (ja dies geblesseerd blijkbaar), matusiwa en noem ze maar op een kans.
het is aan de ene kant logisch dat koeman met zijn vertrouwde, bekende selectie deze "cyclus" wil afmaken. En dat zo'n een blind een bepaadle rol in de groep heeft snap ik ook. Maar ik denk niet dat het het voetbal ten goede komt. Als hij nu een 5-3-2, 3-5-2 of wat doen ook, met een wingback gaat spelen. Heeft hij gewoon niet de beste optie tot zijn beschikking aan de linker kant.

29 mei 2024 om 17:25

Dan had Koeman bij aanvang van deze cyclus al afscheid moeten nemen van Blind en Wijnaldum. Die waren op het WK ook al dramatisch. En dan Gravenberch, die feitelijk nog niets heeft gepresteerd wel weer meenemen. Bergwijn, Gravenberch en Weghorst hebben toch weinig laten zien de afgelopen 2 jaar

Ik hoop toch niet dat als we met 5 verdedigers gaan spelen dat we dan blind daar neerzetten. Dan gaan we daar volledig overlopen worden

29 mei 2024 om 16:51

Los van het feit dat je hele linkerkant dan gwn lam ligt. Als je met wingbacks speelt moeten die het kunnen belopen en dat kan blind gewoon niet.

Straks schiet Maatsen de winnende in de finale dan sta je met mond vol tanden, zal niet gebeuren maar zou mooie zijn

Maatsen niet meenemen, omdat je dan een extra aamvaller mee kan nemen, terwijl Maatsen ook inzetbaar is als aanvaller. En dan geen echte linksback meenemen, maar alleen CV's die soms links spelen. Of een oude Wijnaldum die niet kan spelen....

Kan Koeman ook effe uitleggen waarom een matige speler zoals Bergwijn erbij zit?

Gelukkig is Wijnaldum al zeker van een vaste stek in het eerste elftal. Voor je vrienden doe je alles. Weg met die oerconservatieve Koeman. Al is het wel zo dat goeie trainers zich niet aanmelden voor Oranje. Koeman is de enige kandidaat die van trein op trein overspringt. En in Oranje altijd emplooi weet te vinden wanneer hij weer ergens op straat is gezet. Is ook gewoon pure armoe....

Waar is de heldere reden dan? Want als ik de opstellingen van die spelers bekijk zie ik dat ze vrijwel allemaal als lcv hebben gespeeld en niet als linksback zoals Maatsen wel.
Van de Ven heeft letterlijk 2 wedstrijden linksback gestaan en die is uit nood daar gezet.

Ik vind het onduidelijk en miste ook in de persconferentie de kritiek hierop.

Dat Blind de voorkeur krijgt op linkerwingback, terwijl m’n overgroot oma met een rollator nog sneller de marathon loopt dan hij, t.o.v Maatsen is echt reden voor ontslag op staande voet. Dan begrijp je echt heel weinig van het spelletje. Het is niet voor niks dat hij bij Girona alleen maar als centrale verdediger wordt gebruikt. Dat hij hem, gezien dit seizoen, als centrale verdediger wil meenemen, valt zeker te verdedigen. Maar dat je hem boven Maatsen verkiest, terwijl Maatsen juist een pure wingback is, is echt absurd. Alsof je Jeroen Verhoeven meeneemt, omdat je een atletische keeper mee wilt nemen.

Hoe vaak heeft Blind op de LB positie gespeeld bij Girona?.
Elke keer als ik de opstelling zag stond hij als lcv. Ik ben dus benieuwd of hij dus bij Girona wel op LB heeft gespeeld.

Heldere reden? Hij zegt dat Blind op linksback kan terwijl die heel het seizoen centraal speelt? Van de Ven speelt 2 wedstrijdjes linksback uit nood en is centraal veel beter. Aké is de enige die echt vaak linksback speelt (al is die centraal ook beter). Je hebt geen 1 linksback mee die echt goed als wingback kan spelen. Blind zal daar dan wel gaan spelen als we met 5 achterin spelen, maar dat kan echt niet meer (zie wedstrijd tegen Duitsland)

Dom allemaal man. Als je dan een extra aanvaller mee moest nemen had je sws Kluivert of Summerville de kans moeten geven ipv Bergwijn die wij elk weekend nauwelijks de moeite nam om er iets van te maken en een beetje leiding geven aan zijn teamgenoten als captain.
Leuk dat ze allemaal LB hebben gespeeld, Maatsen is de enige echte links back. Van de Ven doet het alleen bij blessures, Blind doet het al lang niet meer omdat ze ook in Girona zien dat hij wandelt met een rolator en Ake vult het heel anders in. Koeman heeft er geen kaas van gegeten.

Lekker met Blind of Van de ven als linksback in een 532 haha Koeman wat een drama ben jij man.

Mijn hemel wat een gejank omdat er van de 26 spelers 1 of 2 zijn die mensen niet mee willen hebben of juist wel. Er zal altijd wat te zeiken vallen. Waar mensen zich druk om maken zeggen. Prima selectie, ik heb zin in het EK met wie dan ook. Hup Holland Hup!

29 mei 2024 om 16:56

Omdat de keuzes die hij maakt totaal niet te verdedigen zijn en puur zijn gemaakt vanuit vriendjespolitiek. Je laat je enige linksback thuis omdat je anders je maatje blind niet mee kan nemen. Je kan nog prima selectie hebben, maar als je met blind op linker wingback gaat spelen vlieg je er in de groepsfase uit.

29 mei 2024 om 17:04

Hoezo gejank? Je mag toch kritiek geven op een bondscoach die vooral bezig is met vriendjespolitiek?

29 mei 2024 om 17:41

Hahah tsja als je Wijnaldum, Blind en Bergwijn prima vindt dan zal je er wel zin in hebben. Het zijn altijd dezelfde die het voordeel krijgen van de twijfel.....voor zover het twijfelgevallen zijn. Want feitelijk kan iedereen zien dat ze de selectie niet verdienen.
Bergwijn presteert het hele seizoen al niet en heeft in oranje ook bijzonder weinig laten zien. Blind is belabberd op linksback en op lcv hen je 3 beteren, in Oranje ook altijd matig op lb en Wijnaldum speelt in die matige competitie....waar je bij Wijnaldum nog kunt twijfelen omdat hij Koeman altijd heeft voorzien van doelpunten

Maatsen niet en Blind wel, het is kiezen voor routine en weinig woorden nodig tov een nieuweling die alles nog uitgelegd moet worden. Dat we bijna gegarandeerd strx ons weer gaan ergeren dat Daley het niet kan belopen is dan maar zo. Maar met tactiek heeft het an sich niks te maken, meer dat de coach het niet ziet zitten om Maatsen tactisch bij te spijkeren.

29 mei 2024 om 16:57

Ik denk dat iemand koeman eens even tactisch moet bijspijkeren.

We hebben meerdere jongens op zijn positie is geen heldere uitleg. Het roept eerder vragen op dan antwoorden.

Zowel Ake, Blind als Van de Ven hebben dit seizoen amper linksback gestaan. Ake heeft er wel geteld 7 gespeeld van de 44. Blind heeft 3 van de 37 op linksback gestaan, en in geval van Van de Ven is het nog grappiger. Die heeft slechts de laatste 2 wedstrijden van dit seizoen linksback gespeeld.

Bij elkaar opgeteld is dat nog niet eens de helft van wat Maatsen als linksback heeft gespeeld. Dit is echt een totaal complete uit de duim gezogen "tactische" reden.

29 mei 2024 om 17:06

Van de Ven speelde daar ook alleen omdat Spurs geen linksachter meer had door de blessures van Udogie en Davies. Vraag me echt af of Koeman überhaupt wel voetbal kijkt of alles meekrijgt. Want dit neigt alleen maar naar vriendjespolitiek.

Wat een selectie. Spelers die niet fit zijn of geen wedstrijdritme hebben of te oud of het afgelopen seizoen onzichtbaar. Broertje Erwin en Ouwe Dwight in de staf. Dit EK wordt een mislukking.

Wat een kul argument ook "v/d Ven heeft de LAATSTE WEKEN ook links back gespeeld"....

Krijg een beetje een gevoel dat we ons straks weer een paar toernooien niet kwalificeren omdat we niet door selecteren of gewoon niet de beste spelers selecteren....

29 mei 2024 om 17:04

We moeten gewoon snel van Ronald Koeman af en dan komt het ongetwijfeld goed.

Ik heb niets met "zomaar trainers ontslaan". Vaak vind ik dat er verder gekeken moet worden. Alleen Ronald Koeman kan gewoon echt niet. Zijn grootste kwaliteit is 17 miljoen Nederlanders sikkeneurig maken. Ook een kwaliteit, dat kan niet iedereen, maar geen kwaliteit waar je om geroemd dient te worden. Al is 16.999.997 beter, want Wijnaldum, Blind en Bergwijn zijn dolblij.

Zirkzee is op dit moment de beste Nederlandse spits. dus belachelijk dat hij er niet bij zit Brobbey is sterk maar kan niet voetballen. en Depay heeft natuurlijk een grote verdiensten in Oranje maar is niet meer wat hij ooit was. maar nog goed genoeg om mee te gaan

Vreselijke trainer die Koeman. Kiest alleen maar voor zijn vriendjes. Heb totaal geen vertrouwen op het EK met hem als bondscoach

Ik ben enigszins verbaast over de reactie van de meeste hier:

Vanaf het moment dat Koeman weer aangesteld werd wist ik dat dit geen coach was die zn vrienden thuis laat. Dus het fijt dat hij Maatsen thuis laat verbaast mij niets.
Het enige waar ik op hoopte is dat de KNVB hem op staande voet zou ontslaan voordat de selectie doorgegeven moest worden. Ieder land lacht ons compleet uit en heeft al zin om alles op rechts te spelen.
Wijnaldrum, Weghorst, Blind, Bergwijn, De Roon( gelukkig geblesseerd; zielig voor hem maar anders word hij ook weer erin gezet) zouden niet eens opgeroepen moeten worden. Je hebt met Ake, Van der Ven, van Dijk, De ligt en de Vrij al de beste verdedigers centraal staan.
Ga voor nieuwe lichting zoals Maatsen, Zirkzee, Timber, Summerville.
Wat een K coach. Weer 2 jaar wachten op een coach die wel een keer de beste spelers oproept. Mag hopen dat hij wel een beetje lef heeft en 4-3-3 gaat spelen maar dat zal ook wel niet gebeuren. Dus mocht je 5-3-2 spelen dan hoop ik echt dat hij Frimpong op links zet en Dumfries op rechts. Maar ook dat is een sprookje bij deze waardeloze coach.

??

Vreemde beslissing, Maatsen is mijn ogen een vergelijkbare vervanger van Hartman of zelfs beter.. Was Hartman ook afgevallen als hij niet geblesseerd was geraakt? Denk het niet.. Hij had beter een centrale verdediger(de Vrij of Blind) thuis moeten laten.

Blind heeft toch alleen maar CV gespeeld dit seizoen?

Je kan 1 aanvallend ingestelde back meenemen…. Maar nee, de extra optie is Bergwijn voor een positie waar Gakpo, Simons en Depay ook uit de voeten kunnen. En dan VVD, Ake, van de Ven en Blind meenemen voor de LCB positie, waarvan er dan 1 LB/LwB mag staan omdat die daar ook wel eens gespeeld heeft… Wat een oliebol die Koeman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren