voetbalzone

Koeman heeft messcherpe opmerking richting Driessen en krijgt lachers op de hand

Mart van Mourik06 jul 2024, 00:06
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:34
Advertentie

Ronald Koeman kreeg vrijdagavond de lachers op de hand tijdens de persconferentie. Daags voor de ontmoeting met Turkije in de kwartfinale van het EK reageerde de bondscoach onder meer op vragen van Valentijn Driessen, die hoopte Koeman een belofte te laten doen. Die belofte deed laatstgenoemde niet.

Tijdens het persmoment was het kwartfinaleduel tussen Spanje en Duitsland nog bezig. Op het moment dat Driessen het woord kreeg, had Florian Wirtz vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de 1-1 aangetekend.

De journalist wees de Spaanse bondscoach, Luis de la Fuente, als hoofdverantwoordelijke aan voor de late tegentreffer. Zowel Lamine Yamal als Nico Williams werd namelijk vroegtijdig naar de kant gehaald om een 1-0 voorsprong te verdedigen.

“Ik heb net je collega uit Spanje gezien”, zo begon Driessen. “Hij haalt gewoon zijn beste aanvallers eruit en die incasseert de 1-1. Kan je beloven dat jij dat niet doet? Die Lamine Yamal kan wel aardig voetballen, en Nico Williams is ook niet verkeerd. De la Fuente haalt ze er gewoon allebei af om de 1-0 over de streep te trekken.”

Koeman reageerde gevat op de opmerking van de journalist. “Dus die bondscoach begrijp jij ook niet?”, zei de oefenmeester, waarna de zaal moest lachen. “Nee, die begrijp ik ook niet. Ik begrijp veel bondscoaches niet”, besloot Driessen.

Op zaterdag speelt Nederland om 21.00 uur in Berlijn tegen Turkije. De winnaar van het duel stoot door naar de halve finale, waarin een confrontatie met Engeland of Zwitserland wacht.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Memphis, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Günok; Müldür, Akaydin, Bardakci, Kadioglu; Ayhan, Çalhanoglu, Özcan; Yilmaz, Güler, Yildiz.

Bezig met laden …