voetbalzone

Koeman houdt Engels international bij zich: 'Hij kon naar grote clubs'

Matthijs van Laar12 mei 2015, 16:22
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 16:22
Advertentie
voetbalzone

Jay Rodríguez staat vanaf dinsdag tot de zomer van 2019 onder contract bij Southampton. De aanvaller, die dit seizoen nog geen enkele keer in actie kwam vanwege een slepende knieblessure, zette zijn handtekening onder een nieuwe, vierjarige verbintenis. Zijn vorige contract zou medio 2016 aflopen. "Ik ben dolblij", zegt de 25-jarige Engels international in een eerste reactie.

Rodríguez wil naar de toekomst kijken en het recente verleden achter zich laten. Hij is inmiddels weer hard op de weg terug en hoopt zelfs dit seizoen nog een paar minuten te kunnen maken. "Het is een zwaar jaar geweest voor mij, maar ik ben hier erg blij mee. De medische staf heeft zich suf gewerkt voor mij. Dit is geweldig nieuws."

De ex-speler van Burnley had ook de mogelijkheid om elders aan de slag te gaan, zo valt op te maken uit de woorden van coach Ronald Koeman. "Er waren speculaties dat grote clubs hem wilden hebben. Ik zie het als een compliment voor de club dat we tot een akkoord zijn gekomen. Het is een lastig jaar geweest voor Jay. Hij heeft er alles aan gedaan om weer op zijn oude niveau te komen."

Bezig met laden …