voetbalzone

Koeman: 'Ik denk dat Florian op termijn zeker de top van Nederland haalt'

Daniel Cabot Kerkdijk07 dec 2012, 17:25
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2012, 17:25
Advertentie

Erwin Koeman gaat ervan uit dat Florian Jozefzoon over enkele jaren in de top van Nederland actief is. De oefenmeester van RKC Waalwijk ziet in de 21-jarige aanvaller een gedreven speler, die graag in zichzelf investeert. Jozefzoon slaagde er niet in om bij Ajax door te breken.

/

"Florian is enorm leergierig en heel bewust met zijn vak bezig", vertelt Koeman aan Voetbal International. "Hij wil echt in zichzelf investeren. Ik denk dat Florian op termijn zeker de top van Nederland haalt. Al is hij, denk ik, wel iemand die zich op zijn gemak moet voelen om te presteren. Bij RKC is dat volgens mij het geval."

"Als Florian op dreef is, denkt hij niet na", vervolgt Koeman. "Dan blijft hij gewoon zijn acties maken en dat is een kenmerk van topsporters. Die denken nooit na, maar doen het gewoon." Jozefzoon, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, ondertekende afgelopen zomer in Waalwijk een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen. Jozefzoon speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor NAC Breda.

Bezig met laden …