voetbalzone

Koeman is blij voor Schaken en wil van vervelende statistiek af

Erik van Dam05 okt 2012, 16:43
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2012, 16:43
Advertentie

Ronald Koeman heeft Feyenoord de afgelopen dagen voorbereid op een confrontatie buitenshuis met FC Groningen, de club die als hij speler zelf diende. De hoofdtrainer van de Rotterdammers hoopt in Euroborg drie punten op te halen, maar weet dat dat nog niet zo eenvoudig is. Sinds hij in dienst trad bij Feyenoord won hij, voorafgaand aan een interlandperiode, geen duel.

/

Met die vervelende statistiek wil Koeman dan ook graag breken, zegt hij vrijdag op de clubwebsite van Feyenoord. Hoe het komt weet hij zelf ook niet: het is lastig daar de vinger op te leggen. “Maar spelers die, al dan niet voor de eerste keer, op pad gaan met de nationale ploeg, moeten zich wel realiseren dat er daarvoor nog een belangrijke competitiewedstrijd op het programma staat.”

Vrijdag maakte Louis van Gaal de selectie van Nederland bekend en daarin werden twee Feyenoorders opgenomen: Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en, voor het eerst, Ruben Schaken. Behalve bij Oranje is er nog een debutant bijgekomen, want Kostas Lamprou mag bij de nationale Griekse selectie blijven. “Dit is fantastisch voor hen”, vindt Koeman. De hoofdtrainer heeft voor FC Groningen-uit nog één vraagteken.

Joris Mathijsen miste na PSV uit de dubbele confrontatie met NEC (beker en competitie) en is nu weer zo goed als hersteld. “Joris heeft tijdens de laatste trainingen alles mee kunnen doen. Als hij fit genoeg is, krijgt hij de voorkeur boven Terence Kongolo.” Koeman gaat ook in op de fitheid van Wesley Verhoek. “Omdat Wesley bij FC Twente weinig heeft gespeeld, heeft hij een lichte achterstand en is hij niet honderd procent fit. Dat wisten we en daarom krijgt hij de tijd van ons.”

Bezig met laden …