voetbalzone

'Koeman kandidaat om aan de slag te gaan bij Middlesbrough'

Erik van Dam21 okt 2010, 08:00
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 08:00
Advertentie
/

Ronald Koeman vindt binnenkort wellicht weer emplooi als voetbaltrainer. Volgens De Telegraaf is hij in beeld om trainer te worden van Middlesbrough, dat begin deze week afscheid nam van trainer Gordon Strachan. De Zaankanter zit bijna een jaar zonder werk; in december 2009 zette AZ de coach na een samenwerking van enkele maanden op straat.

De Engelse club stond vier jaar geleden nog in de finale van de UEFA Cup, maar degradeerde in 2009 na een verblijf van elf jaar in de Premier League naar het Championship. Daarin zwalkt het nu, want Boro staat 21ste. Dit weekend kreeg Marvin Emnes te horen dat hij tijdelijk weg moet bij de club; hij wordt verhuurd aan competitiegenoot Swansea City.

Niet lang daarna mocht Strachan zijn kantoor leegmaken, nadat hij uit eigen beweging opstapte. Strachan kreeg als taak de club terug naar het hoogste niveau te brengen. Voorzitter Steve Gibson heeft een shortlist van vijf trainers opgesteld en Koeman is daarop nummer twee, weet het dagblad te melden. Wie de andere kandidaten zijn, laat zich nog raden.

Bezig met laden …