voetbalzone

Koeman krijgt defensieve tegenvaller en haalt Blind van stand-bylijst

Jordi Tomasowa12 jun 2023, 11:08
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 11:08
Advertentie

Bondscoach Ronald Koeman kan voor het eindtoernooi van de Nations League geen beroep doen op Matthijs de Ligt. Dat maakt de KNVB bekend middels een persbericht. De verdediger van Bayern München heeft zaterdag in Zeist een kuitblessure opgelopen bij de training, waardoor hij niet inzetbaar is voor Oranje.

De KNVB heeft de UEFA verzocht Daley Blind, die op de standby-lijst stond, over te hevelen naar de spelerslijst voor de Nations League-duels. Op deze lijst stond de verdediger samen met Tijjani Reijnders. In het geval een blessure meespelen in de Nations League onmogelijk maakt, kan een speler uit de definitieve selectie nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA. Betreft het echter een keeper dan kan deze ook nog voor het tweede duel worden vervangen.

De blessure van De Ligt is een tegenvaller voor Koeman, die de mandekker tijdens de start van de EK-kwalificatie tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) ook al moest missen wegens een buikvirus. De bondscoach riep voor de Nations League Finals inclusief De Ligt negen verdedigers op. In het centrum van de defensie kan de bondscoach naast Blind ook nog kiezen voor Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) Jurriën Timber (Ajax) en Nathan Aké (Manchester City).

Nederland komt woensdag 14 juni in de halve finale van de Nations League uit tegen Kroatië. Het duel in De Kuip begint om 20.45 uur. Zondag 18 juni wordt in Rotterdam (20.45 uur) en Enschede (15.00 uur) door de nationale teams van Italië, Kroatië, Nederland en Spanje om respectievelijk de eerste en derde plaats gespeeld.

Tweets by mdeligt_04

Bezig met laden …