voetbalzone

Koeman: 'Laat ik de beslissingen van de arbiter maar ongelukkig noemen'

Bart Kruyt22 feb 2015, 19:48
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2015, 19:48
Advertentie

In Engeland verloor Ronald Koeman nog niet twee keer van een tegenstander, maar daar kwam zondag tegen Liverpool verandering in. De tweede nederlaag van dit seizoen tegen the Reds was volgens Koeman echter niet terecht: Southampton was in het eigen St. Mary's Stadium de bovenliggende partij, maar wist zichzelf niet te belonen met een doelpunt en verloor met 0-2.

voetbalzone

Op social media is er veel te doen over het optreden van scheidsrechter Kevin Friend, die Southampton een paar strafschoppen had kunnen geven, maar de bal geen een keer op de stip legde. "Ik ben erg teleurgesteld door het resultaat, niet door ons optreden", zei Koeman. "Maar soms heb je een beetje geluk nodig, daar ontbreekt het ons de laatste wedstrijden aan."

"Wij creëerden vier tot vijf goede mogelijkheden en hadden nog een penalty moeten krijgen", vond Koeman, die er dus maar een discutabel moment uitpikte. "Laat ik de beslissingen van de scheidsrechter maar ongelukkig noemen. Bij de tweede situatie had Filip Djuricic overduidelijk een penalty moeten krijgen. De vierde official had kunnen helpen, een videoscheidsrechter kan uitkomst bieden."

Brendan Rodgers, coach van Liverpool, was het overigens totaal niet met Koeman eens: "De speler ging veel te makkelijk naar de grond. Kevin Friend floot uitstekend, al zijn beslissingen waren correct", zei hij. Liverpool heeft door de overwinning van zondag nog maar een punt minder dan Southampton.

Bezig met laden …