Koeman laat Klopp nog wat langer wachten op eerste Liverpool-zege

Bart Kruyt25 okt 2015, 18:10
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 18:10

Jürgen Klopp wacht na drie wedstrijden nog altijd op zijn eerste overwinning als manager van Liverpool. Na een gelijkspel tegen Tottenham Hotspur en een remise met Rubin Kazan kwam Liverpool zondag opnieuw niet tot een zege, ditmaal tegen Southampton. Invaller Christian Benteke zette zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar kort voor tijd maakte Sadio Mané er nog 1-1 van. Dit betekent dat Ronald Koeman dit seizoen nog altijd ongeslagen is met Southampton in uitduels.

Jordy Clasie stond voor het eerst in de basis bij een competitiewedstrijd van Southampton en de voormalig Feyenoorder zag Liverpool goed beginnen, met vroege mogelijkheden voor Philippe Coutinho en Emre Can. Het was duidelijk dat de thuisploeg vroeg op voorsprong wilde komen, maar Southampton hield stand en kreeg zelf de beste kansen in de eerste helft. Zo kon Steven Davis binnenschieten nadat een voorzet niet goed werd verwerkt door de Liverpool-defensie, maar het schot van Davis was teleurstellend en kon gepakt worden door Simon Mignolet.

Aan de overkant zorgden Coutinho en James Milner weer voor wat gevaar, voordat Liverpool geluk had dat Mané een uitstekende pass van Davis niet kon controleren. Mignolet kon daardoor onderscheppen en de keeper keerde even later ook een gevaarlijke kopstoot van Virgil van Dijk. De Nederlander zorgde kort voor rust wederom voor opwinding met een kopbal, maar hij bracht het speeltuig nu als een voorzet voor het doel, waar geen ploeggenoot stond en Lucas Leiva kon opruimen. Liverpool had zodoende geluk dat het bij rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft kwam Benteke in de ploeg voor Divock Origi en Liverpool schroefde het tempo wat op. Dat resulteerde na tien minuten na rust in een grote kans: Alberto Moreno werd op links vrijgespeeld en moest de bal voorgeven op de geheel vrijstaande Adam Lallana, maar de Spanjaard miste het overzicht en koos voor een schot, dat ruim voorlangs ging. Moreno voorkwam even later met een geweldige tackle dat Sadio Mané gevaarlijk kon worden en vervolgens waren er lange tijd geen noemenswaardige kansen meer te zien op Anfield.

Een klein kwartier voor tijd kwam de score uit het niets toch in beweging. Milner vond met een voorzet vanaf rechts Benteke, die zich opnieuw heer en meester in de lucht toonde en scoorde met een knappe kopbal. Klopp sprong een gat in de lucht, maar zag hoe de goal van Benteke niet voldoende was voor zijn eerste overwinning in dienst van Liverpool. Vier minuten voor tijd werd het immers toch nog 1-1: bij een indraaiende vrije trap werd de bal over Mignolet heengekopt en vlak voor de doellijn kon Mané de gelijkmaker binnen frommelen. Hij haalde het eindsignaal niet, want kort voor tijd pakte Mané in een paar minuten nog twee oliedomme gele kaarten, en dus rood.