voetbalzone

Koeman lijkt niet heel gelukkig met uitspraak van Frenkie: ‘Ik zei tegen hem...’

Jeroen van Poppel17 jun 2023, 19:39
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 19:39
Advertentie

Hoewel Frenkie de Jong zegt dat 'niemand op de troostfinale van de Nations League zit te wachten', neemt Ronald Koeman de wedstrijd van zondag tegen Italië zeer serieus. De bondscoach van Oranje benadrukt ook richting zijn spelers dat de prestaties van zondag in De Grolsch Veste meegewogen worden richting de interlandperiode in september.

Over drie maanden hervat Nederland de EK-kwalificatiecyclus. "We zijn uiteindelijk bezig met de kwalificatie voor het EK 2024", zegt Koeman, die het treffen met Italië ziet als voorbereiding daarop, bij de persconferentie van zaterdag. "Er zijn niet heel veel momenten dat je de groep bij elkaar hebt. Er zijn dus ook niet veel wedstrijden om dingen uit te proberen. Vandaar dat we de wedstrijd van morgen met dezelfde energie willen spelen als woensdag tegen Kroatië (2-4 verlies, red.). We hebben ook veel goede dingen gedaan, dat willen we doorzetten."

De Jong uitte deze week openlijk zijn zorgen over het alsmaar drukker wordende voetbalschema. "Door de nieuwe opzet van de Champions League komen er vanaf volgend jaar weer een paar wedstrijden bij", zei De Jong tegenover Voetbal International. "Dat gebeurt natuurlijk om nog meer geld te verdienen aan de tv-rechten. Ze doen het puur voor het geld, niet voor het voetbal zelf. Als je kijkt naar de Nations League, dan is een wedstrijd om de derde plaats niet nodig. Daar zit niemand op te wachten. Maar de halve finale en hopelijk de finale zijn natuurlijk hartstikke leuk."

Koeman komt terug op de uitlatingen van De Jong. "Natuurlijk heeft Frenkie iets gezegd, maar de insteek van zijn verhaal is dat er gewoon veel te veel wedstrijden zijn. Ik zei ook tegen Frenkie: 'Volgens mij ben je eerder thuis dan de jongens van Frankrijk, want die moeten maandag nog een interland spelen.' Iedereen speelt twee interlands." De aftrap in de wedstrijd tussen Nederland en Italië is zondagmiddag om 15:00 uur in Enschede.

Bezig met laden …