voetbalzone

Koeman lijkt te gaan schuiven met sleutelspeler: ‘Ik kan daar zeker spelen’

Rian Rosendaal11 jun 2023, 15:01
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 15:01
Advertentie

Door de afwezigheid van de geblesseerde Memphis Depay lijkt het logisch dat Cody Gakpo hem in de Final Four van de Nations League zal vervangen in de spitspositie. De aanvaller van Liverpool acht zichzelf zeker goed genoeg voor die rol aanstaande woensdag in de halve finale tegen Kroatië, maar benadrukt tevens dat de eindbeslissing hierover bij bondscoach Ronald Koeman ligt.

Gakpo heeft in het afgelopen halfjaar bij Liverpool regelmatig als spits gefungeerd en dat beviel de voormalig PSV'er zeer goed. "Ik heb alleen maar zin om daar nog beter in te worden", verklaart de multifunctionele aanvaller zondag voor de camera van ESPN. Vanwege het ontbreken van Memphis lonken er nu dus ook kansen op die positie bij Oranje, al weet hij niet of Koeman hem als eerste keuze ziet. "Dat moet je echt aan de trainer vragen. Maar ik denk dat ik wel zeker als spits gebruikt kan worden."

Dat Memphis ontbreekt in de Final Four van de Nations League is volgens Gakpo een groot gemis voor het Nederlands elftal. "Natuurlijk is het zonde voor ons dat Memphis geblesseerd is. Hij brengt een hele hoop kwaliteit voor het team. Dat is wel een gemis natuurlijk. Ik ben één van de spelers die dat moet opvangen." De van nature buitenspeler moest in Liverpool wel even wennen aan de rol van diepste spits. "Natuurlijk is het in het begin aanpassen en wennen. Uiteindelijk groei je echt in die rol en dan vind ik het een hele fijne positie."

Gakpo sloot zijn eerste periode bij Liverpool af zonder prijzen. Voor de vijftienvoudig international van Oranje alleen maar meer motivatie om de Nations League te winnen. "We moeten beseffen dat dit gewoon een prijs is die we kunnen winnen voor het land en daar moeten we vol voor gaan." Nederland bereikt in 2019 de finale, om die vervolgens met 1-0 te verliezen van Portugal. Mocht er woensdag gewonnen worden van Kroatië, dan wacht zondag de finale tegen Italië of Spanje.

Bezig met laden …