voetbalzone

Koeman looft ‘JP’: ‘Al maanden van tevoren kondigde hij dat aan’

Daniel Cabot Kerkdijk11 apr 2015, 08:49
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2015, 08:49
Advertentie

Feyenoord stelde Fred Rutten aan als opvolger van Ronald Koeman, maar de oefenmeester vertrekt al na een seizoen uit De Kuip. De club uit Rotterdam heeft voor komend seizoen Giovanni van Bronckhorst tot hoofdtrainer benoemd, een keuze waar Koeman naar eigen zeggen ‘volledig’ achterstaat. Ook juicht de manager van Southampton de blijvende samenwerking van Gio met Jean-Paul van Gastel, die assistent-trainer blijft, van harte toe.

voetbalzone

Koeman ziet Van Bronckhorst en Van Gastel als ‘een twee-eenheid'. “Ze kennen elkaar zo goed en werken al jaren zo intensief met elkaar, dat die samenwerking uitstekend zal blijven”, zo geeft de oud-verdediger zaterdag in zijn column in >De Telegraaf aan. Koeman zag Van Bronckhorst in de loop de jaren groeien als trainer, maar is ook zeer lovend over Van Gastel. “JP heeft de afgelopen jaren een formidabele rol bekleed bij Feyenoord. Hij is van enorme waarde geweest voor de club en zal die houden. Hij is zo ontzettend belangrijk voor de club.”

Koeman herinnert zich uit zijn beginperiode bij Feyenoord nog goed dat Van Gastel hem op alle talentvolle jeugdspelers wees. “Hij kende de mensen in de opleiding en iedere speler. Ik weet nog hoe we op zaterdagmiddag bij A1 stonden. Jean-Paul Boëtius was er door knieproblemen in de jeugd maanden uit. JP zei tegen mij dat het beste nog moest komen. Ik zou veel plezier gaan beleven van het jonge talent Boëtius. Al maanden van tevoren kondigde hij dat aan.”

Bezig met laden …