voetbalzone

Koeman maakt eerste doelman bekend: ‘Ik twijfelde of ik het moest zeggen’

Jeroen van Poppel13 jun 2023, 15:13
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 15:13
Advertentie

Justin Bijlow staat woensdag onder de lat bij het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. De doelman van Feyenoord krijgt het vertrouwen van Ronald Koeman, zo bevestigt de bondscoach van Oranje. "Ik twijfelde of ik het hier zou zeggen, maar de spelers weten het. Het wordt Justin Bijlow", aldus Koeman op de persconferentie.

Naast Bijlow zijn ook Mark Flekken, die SC Freiburg deze zomer verruilt voor Brentford, en Andries Noppert (SC Heerenveen) door Koeman geselecteerd voor de Final Four van de Nations League. Koeman wordt gevraagd of Bijlow een eventuele penaltyserie zal keepen. "Dat weet ik nog niet. Daar hebben we nog geen beslissing over genomen. Normaal gesproken ben ik niet zo'n voorstander om de keeper te wisselen voor de penalty's. Of er moet een heel groot verschil zijn tussen de een of de ander, maar in principe niet."

Koeman wordt gevraagd naar de waarde van de Nations League, waar hij in 2019 met Oranje tot de finale reikte. "Er is altijd een bepaald soort druk bij een nationaal team. Het is een prijs die we kunnen winnen in eigen land, maar ik heb inmiddels ook begrepen dat er heel veel Kroatische supporters zijn in De Kuip, dus het is afwachten of het echt in eigen land is. Het is natuurlijk wel iets waar we al lang naar uitkijken, dat we de kans krijgen om iets te winnen."

Als Nederland wint, volgt een finale tegen Spanje of Italië. "We weten dat het vier sterke landen zijn bij elkaar, met weinig verschil tussen de een en de ander. We zullen heel goed moeten zijn tegen een sterk Kroatisch team, dat al heel lang in dezelfde samenstelling speelt. Met een coach die het heel goed doet al een jaar of zes. Het zijn winnaars. Als wij dat laten zien qua mentaliteit gaan we een goede kans maken.”

Bezig met laden …