voetbalzone

‘Koeman maakt jacht op wegkwijnende Djuricic’

Erik van Dam28 jan 2015, 15:42
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2015, 15:42
Advertentie
voetbalzone

Ronald Koeman stapte vorig jaar zomer samen met broer Erwin aan boord bij Southampton. Daar kwam hij Maya Yoshida tegen, die een verleden had in de Eredivisie. Zelf haalde de trainer vervolgens Graziano Pellè, Dusan Tadic en (op huurbasis) Toby Alderweireld binnen en deze maand kwam ook Eljero Elia erbij. Mogelijk wordt Filip Djuricic speler nummer zes met een verleden op de Nederlandse velden.

De Daily Mail schrijft woensdag dat Koeman geïnteresseerd is in de komst van de 22-jarige Djuricic op huurbasis. De aanvallende middenvelder annex aanvaller kwijnt weg bij FSV Mainz 05, dat hem deze jaargang huurt van Benfica. Ook in Portugal heeft Djuricic geen beste tijd gekend: vorig seizoen speelde hij er maar elf wedstrijden en scoorde hij niet één keer.

voetbalzone

Zijn prestaties in het laatste anderhalve jaar staan in schril contract met de speler die hij was bij sc Heerenveen. Daar betoverde Djuricic geregeld het spel van de Friezen, strooide hij met assists en maakte hij dikwijls een doelpunt. Koeman zou nu, net als hij al deed met Elia, Djuricic uit zijn uitzichtloze situatie willen halen. FSV Mainz 05 en Benfica moeten nu eerst tot een akkoord zien te komen over ontbinding van het huurcontract.

Daarna is de weg vrij voor de Serviër om de overstap te maken naar the Saints, waar trainer Koeman vertrouwen in hem wil tonen. Koeman kan nog wel een versterking gebruiken, aangezien Shane Long uit de roulatie is met gebroken ribben en schade aan de longen. In St Mary’s Stadium zou Djuricic landgenoot Tadic treffen.

Bezig met laden …