voetbalzone

Koeman maakt zich druk om Hongaarse presidentsverkiezingen

Bart Kruyt15 nov 2009, 19:30
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2009, 19:30
Advertentie

Erwin Koeman zette nog niet zolang geleden zijn handtekening onder een nieuw contract bij de Hongaarse bond, maar weet dat zijn toekomst als bondscoach allesbehalve zeker is. De Nederlander wordt mogelijk de dupe van de presidentsverkiezingen. “Politiek speelt een grote rol in het Hongaarse voetbal”, verzuchtte de trainer.

/

Koemans Hongarije deed lang mee om een WK-ticket, maar kwam uiteindelijk tekort tegen landen als Denemarken en Portugal. De nationale voetbalbond was realistisch genoeg om te zien dat dit geen schande was en verlengde het contract van Koeman tot de zomer van 2012. Of hij deze verbintenis gaat uitdienen weet de coach echter niet.

“In april zijn er presidentsverkiezingen in Hongarije”, vertelde Koeman aan Het Laatste Nieuws. “De kandidaat nummer één om premier te worden heeft vroeger een aanvaring gehad met mijn bondsvoorzitter. Dus die roept nu al in de kranten: de bondsvoorzitter moet weg, maar Koeman moet ook weg. Die toekomstige premier financiert de voetbalschool van Videoton, een van de grootste clubs. En de trainer van Videoton spant nu al samen met de aanstaande premier. Zie je het plaatje al voor je? Ik probeer het van me af te schuiven, maar ik word er wel mee geconfronteerd."

Bezig met laden …