voetbalzone

Koeman moet hopen op invloed Mexicaanse bondscoach: 'Hij moet gaan'

Matthijs van Laar12 aug 2014, 11:30
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2014, 11:30
Advertentie

Miguel Herrera heeft Javier Hernández op het hart gedrukt Manchester United te verlaten. De spits krijgt al jaren niet serieus voet aan de grond op Old Trafford en volgens de bondscoach van Mexico is het hoog tijd dat Chicharito voor zijn carrière kiest. Ook onder Louis van Gaal zijn de vooruitzichten voor het supertalent van weleer namelijk niet rooskleurig.

voetbalzone

De nieuwe coach van United geeft de voorkeur aan andere spelers en dus zit er voor Hernández waarschijnlijk weinig anders op dan genoegen nemen met een reserverol. Een vertrek is volgens de flamboyante keuzeheer van el Tri echter een betere optie. "Hij moet gaan", verklaarde Herrera in gesprek met ESPN. "Juventus is een goede club voor hem. De coach van United heeft hem niet nodig, dus het is tijd om op te stappen."

Ook het Southampton van Ronald Koeman wordt genoemd. Bij the Saints zou Hernández een koppel kunnen gaan vormen met Graziano Pellè. "Hij heeft veel opties en die zijn eigenlijk allemaal goed", vindt Herrera. "Met hem erbij wordt Juventus een buitengewoon team en het zou een mooie afwisseling zijn. Ik hoop in ieder geval dat hij meer minuten gaat maken." Ook Tottenham Hotspur en Atlético Madrid zouden in de race zijn voor de 26-jarige international.

Bezig met laden …