voetbalzone

Koeman nam Modric even apart: ‘Dat is wat ik in het Spaans tegen hem zei’

Jordi Tomasowa15 jun 2023, 08:47
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 08:47
Advertentie

Ronald Koeman is vol lof over Luka Modric. Het Nederlands elftal moest woensdagavond in de halve finale van de Nations League zijn meerdere erkennen in Kroatië. Noa Lang dwong met de 2-2 in de 96ste minuut nog wel een verlenging af voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman, echter zorgden Bruno Petkovic en Luka Modric er vervolgens voor dat het niet op strafschoppen aan hoefde te komen. Modric zette bij de Kroaten voor de zoveelste keer de lijnen uit en werd na afloop geprezen.

Modric kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal een publiekswissel van bondscoach Zlatko Dalic. Voor dat de 37-jarige middenvelder plaats kon nemen in de dug-out passeerde hij Ronald Koeman, die de Kroaat vervolgens complimenteerde en enkele klopjes op de rug gaf. Tijdens de afsluitende persconferentie werd de keuzeheer gevraagd naar het moment. “Ik zei tegen Modric in het Spaans: ‘Geweldige wedstrijd, gefeliciteerd.’ Als je 37 bent en je speelt bijna 120 minuten zo goed, zo vast aan de bal, daar hoort applaus bij", liet Koeman weten.

Rafael van der Vaart was als analist van de NOS aanwezig bij het Nations League-duel tussen Oranje en Kroatië. De oud-voetballer speelde van 2010 tot 2012 bij Tottenham Hotspur met Modric samen. Voor Van der Vaart komt het niet als een verrassing dat de sleet er bij zijn voormalig ploeggenoot nog steeds niet op zit. “Hij was heel erg professioneel en alleen maar met voetbal bezig. Wij gingen weleens de kroeg in na een training bij Tottenham, hij ging slapen.”

Van dichtbij maakte Van der Vaart destijds mee dat Modric iets speciaals had. “Hij was zo verschrikkelijk goed. Ik speelde als nummer 10, hij stond achter me. En je hoefde de bal nooit op te halen. Hij draaide open en legde de bal zo met buitenkant rechts tussen de linies.” Van der Vaart beweert zelfs dat Modric hem in zijn tijd bij the Spurs groot heeft gemaakt. “Zo zie ik dat. Want hij was zo goed, echt een sleutelspeler. Hij kon beter met de buitenkant van zijn rechtervoet passen, dan met de binnenkant. Het was echt waanzinnig.”

Bezig met laden …