voetbalzone

Koeman neemt ‘kleine Pellè’ niet mee: ‘ Ik gun hem een mooie club’

Daniel Cabot Kerkdijk03 mei 2014, 10:45
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2014, 10:45
Advertentie

Kostas Lamprou mag Feyenoord na dit seizoen op huurbasis verlaten. De doelman gaat echter niet bij de toekomstige werkgever van Ronald Koeman aan de slag, zo verzekert de vertrekkende trainer van de Rotterdamse club. “Nee, Kostas neem ik niet mee. Maar ik gun hem wel een kans bij een mooie club”, benadrukt Koeman zaterdag in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Lamprou, die vanwege zijn donkere haar en zijn kapsel ‘de kleine Pellè wordt genoemd, staat zaterdag in het laatste duel van het seizoen, de uitwedstrijd tegen AZ, onder de lat. Mogelijk had de Griek ook wel gekeept als Erwin Mulder niet geblesseerd was geweest, erkent Koeman. “Ik zie soms keepers in Nederland, die vaak ook nog eens van ver zijn gehaald, maar onder de maat presteren.”

“Lamprou is natuurlijk ook geen Nederlander, maar hij heeft kwaliteiten. Hij moet wekelijks gaan keepen. Of hij uiteindelijk toch de eerste keeper van Feyenoord kan worden, moet hij de komende jaren laten zien”, stelt Koeman. Feyenoord heeft voor komend seizoen Warner Hahn al gehaald. De doelman komt transfervrij over van FC Dordrecht.

Bezig met laden …