voetbalzone

Koeman ontkent: ‘Zijn instelling is fantastisch, we verkopen niemand’

Daniel Cabot Kerkdijk11 dec 2014, 23:20
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2014, 23:20
Advertentie

Ronald Koeman zal absoluut geen medewerking verlenen aan een winters vertrek van Morgan Schneiderlin. De media in Engeland verzekerden donderdag dat de 25-jarige middenvelder uit Frankrijk niet zal ingaan op een recent contractvoorstel van the Saints en nog steeds uit is op een mooie transfer, net als in de voorbije zomermaanden.

voetbalzone

Schneiderlin zag diverse collega’s uit het St Mary’s vertrekken, maar kreeg zelf geen groen licht om voor twaalf miljoen euro naar Tottenham Hotspur te vertrekken. Ook in januari hoeft hij niet op een transfer te rekenen. “We verkopen niemand in januari”, benadrukt Koeman. “De instelling van Morgan is fantastisch. Iedereen weet dat hij afgelopen zomer even in een dip zat, maar uiteindelijk accepteerde hij de situatie en sindsdien heeft hij alles gegeven.”

Koeman wil één of twee spelers aantrekken. “Als iedereen beschikbaar is, hebben we niemand nodig, maar we verliezen in januari twee spelers. Sadio Mane (Senegal, red.) doet mee aan de Afrika Cup en Maya Yoshida (Japan, red.) is actief in de Asian Cup.'' Momenteel bezet Southampton, ondanks drie nederlagen op rij tegen Manchester City, Arsenal en Manchester United, de vijfde plaats in de Premier League. De achterstand op nummer drie Manchester United bedraagt slechts twee punten.

Bezig met laden …