voetbalzone

‘Koeman probeert hem wakker te schudden, dat is de Nederlandse manier’

Robin Bruggeman31 okt 2016, 12:20
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2016, 12:20
Advertentie

Ronald Koeman hield Ross Barkley uit de wedstrijdselectie van Everton voor de wedstrijd tegen Manchester City en de speler moest later ook nog plaatsnemen op de bank. Volgens Ruud Gullit betekent dit niet dat Koeman het vertrouwen kwijt is in het toptalent, maar probeert de oefenmeester Barkley juist te motiveren tot betere prestaties.

/

“Soms kijk ik naar Premier League-wedstrijden en dan zie ik dan mensen niets zeggen als ze een fout hebben gemaakt, ze laten het gewoon lopen en het lijkt allemaal een gelukkige familie”, vertelde hij aan BBC Sport, nadat Barkley scoorde in de wedstrijd tegen West Ham United. “Dat begrijp ik niet. Als je wil winnen, moet je mensen wakker schudden en ik heb Koeman dat al zien doen bij Everton.”

“Hij heeft Barkley de afgelopen weken proberen te prikkelen. Dat is ook onze manier, een beetje de Nederlandse manier”, gaat Gullit verder. “Hij is veeleisend en hij zegt op die manier: ‘Als je niet wil luisteren, moet je maar voelen’. Door hem eruit te laten, of te wisselen, denkt Koeman dat hij het misschien zal leren. Hij deed het om een reactie te krijgen en die kreeg hij tegen West Ham op zondag, toen Barkley zijn eerste doelpunt sinds de openingswedstrijd van het seizoen maakte.”

Bezig met laden …