voetbalzone

Koeman roept clubs tot de orde: 'Managers worden te snel ontslagen'

Matthijs van Laar27 okt 2015, 16:25
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 16:25
Advertentie

Ronald Koeman verbaast zich keer op keer over het gemak waarmee clubs in de Premier League hun coach op straat zetten. Aston Villa nam afgelopen weekend afscheid van Tim Sherwood, nadat hij er niet in slaagde om zijn elftal aan de praat te krijgen. De manager was echter pas sinds deze zomer werkzaam bij de club uit Birmingham.

voetbalzone

“Te veel clubs nemen te snel afscheid van hun manager”, zei Koeman dinsdagmiddag tijdens een persconferentie. “In de meeste gevallen blijkt dat weinig invloed te hebben op het elftal of de club. Slechts heel af en toe werkt het. Het is teleurstellend. Als manager weet je dat je een lastige baan hebt, waarbij veel druk komt kijken. Dan kun je de steun goed gebruiken.”

“Na tien wedstrijden je manager eruit gooien is in mijn ogen veel te snel”, aldus Koeman, die zelf vooralsnog stevig in het zadel zit. Hij begon het seizoen met Southampton weifelend, maar inmiddels zijn the Saints opgerukt naar de achtste plek in de Premier League. Woensdag treedt Koeman met zijn elftal in het kader van de Capital One Cup aan tegen Aston Villa.

Bezig met laden …