voetbalzone

‘Koeman ruimt alvast plek in definitieve selectie in voor AZ-talent’

Robin Bruggeman30 okt 2019, 05:59
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2019, 05:59
Advertentie

Ronald Koeman maakt woensdag zijn definitieve selectie bekend voor de beslissende EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland en lijkt in ieder geval een debutant op te gaan nemen in deze groep. De Telegraaf meldt woensdagochtend namelijk dat Calvin Stengs naar alle waarschijnlijkheid deel uit zal maken van de selectie.

De twintigjarige aanvaller is dit seizoen een van de uitblinkers bij een uitstekend presterend AZ en speelde afgelopen weekend ook een hoofdrol tijdens de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Stengs, die al wel vijf wedstrijden speelde voor Jong Oranje, lijkt nu beloond te worden met zijn eerste oproep voor het ‘grote’ Oranje.

Koeman heeft Stengs volgens de ochtendkrant zelf al op de hoogte gesteld van zijn plan om hem bij de voorlopige selectie te halen. De bondscoach zou al van plan zijn om hem ook meteen op te nemen in de definitieve groep voor de interlands op 16 november (uit tegen Noord-Ierland) en 19 november (in de Johan Cruijff ArenA tegen Estland).

Het Nederlands elftal gaat momenteel met vijftien punten uit zes wedstrijden aan kop in Groep C van de EK-kwalificatie. Duitsland heeft eenzelfde puntenaantal verzameld, maar moet op basis van het onderlinge resultaat tegen Oranje genoegen nemen met de tweede plek. Noord-Ierland volgt de twee buurlanden op een achterstand van drie punten.

Bezig met laden …