voetbalzone

Koeman staat voor ‘Clasicoast’: ‘Lastiger dan tegen Liverpool of Chelsea’

Thijs Post31 okt 2015, 08:30
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2015, 08:30
Advertentie

Southampton heeft in alle competities nu al zes wedstrijden op rij niet meer verloren en het is goed mogelijk dat nummer zeven aan die reeks wordt toegevoegd. Het team van manager Ronald Koeman speelt zondag tegen laagvlieger Bournemouth, al is Koeman bekend met de sentimenten rond de wedstrijd. Bournemouth ligt op nog geen uur rijden van Southampton en de derby heeft in Engeland de bijnaam ‘Clasicoast’, een verwijzing naar de ligging aan de kust en naar de Clásico tussen Real Madrid en Barcelona.

voetbalzone

“Het is een derby. Misschien qua historie is het niet zo’n belangrijke wedstrijd, maar voor ons is het toch anders dan een normale thuiswedstrijd”, begint Koeman in de Engelse media. “Een wedstrijd tegen Bournemouth kan voor ons lastiger zijn dan een wedstrijd tegen Liverpool of Chelsea.”

Voor Bournemouth zal het dit seizoen een strijd tegen degradatie worden, maar de club probeert verzorgd te voetballen en dat kan Koeman wel waarderen. “De club heeft een bepaalde filosofie waar ik veel respect voor heb. Ze proberen te voetballen en tegen Liverpool hebben ze laten zien dat ze lastig te verslaan zijn.”

Bezig met laden …