voetbalzone

Koeman: ‘Tegen dit soort zaken kun je niet vechten’

Erik van Dam24 jul 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2010, 08:02
Advertentie

Hoe teleurgesteld Erwin Koeman ook is over zijn congé als bondscoach van Hongarije, als een verrassing kwam het nieuws niet. De oud-trainer van RKC Waalwijk en Feyenoord was sinds drie jaar in dienst bij de Hongaarse bond en presteerde zeer behoorlijk met de nationale ploeg. Desondanks stelde het land vrijdag een Hongaar aan als verantwoordelijke.

/

“Het was voor mij geen verrassing. Op het moment dat de voorzitter, die mij had gehaald, in februari opstapte, voelde ik al aan dat dit zou gebeuren. Het is jammer dat ik mijn werk in Hongarije niet mag afmaken. In de WK-kwalificatiereeks hebben we het beter gedaan dan in de laatste 25 jaar het geval was, maar tegen dit soort zaken kun je niet vechten”, zegt Koeman zaterdag in gesprek met De Telegraaf.

Sandor Egervari volgt de Nederlander op als keuzeheer bij de Hongaren, die voor de kwalificatiereeks richting het EK 2012 zijn ingedeeld bij Nederland, Zweden, Finland, Moldavië en San Marino. “Het doet me goed dat ik een achttal spelers aan de lijn heb gehad die aangeven dat ze mijn ontslag betreuren. Dat is voor mij een bevestiging dat ik het goed heb gedaan”, kijkt Koeman terug op de dag die zijn lot beslechtte.

Bezig met laden …