voetbalzone

Koeman traint op penalty's en ziet extra troef tegen Kroatische specialisten

Bart DHanis13 jun 2023, 15:31
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 15:31
Advertentie

Het Nederlands elftal heeft getraind op penalty’s, zo heeft Ronald Koeman bekendgemaakt op de persconferentie voorafgaand aan het Nations League-duel met Kroatië. Oranje komt woensdagavond in actie in de halve finale van het toernooi. Mocht de winnaar na 120 minuten nog niet bekend zijn, moeten strafschoppen gaan uitwijzen wie de finale mag spelen zondagavond.

Het Kroatisch elftal zal met een beter gevoel een potentiële penaltyreeks ingaan dan het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic won tijdens het WK in Qatar in de achtste finale van het toernooi een strafschoppenreeks van Japan (1-1, 1-3 w.n.s). Een ronde later werd ook voetbalgrootmacht Brazilië (1-1, 4-2 w.n.s.) door middel van penalty's door de Kroaten naar huis gestuurd.

Oranje zal niet naar een strafschoppenreeks uitkijken. De manschappen van bondscoach Ronald Koeman werden op het WK van afgelopen winter door de uiteindelijke winnaar van het toernooi Argentinië via een pijnlijke strafschoppenreeks uit het toernooi gekegeld. Virgil van Dijk miste in die reeks de eerste Nederlandse strafschop, maar toch zou het kunnen dat hij, mocht het zover komen, tegen Kroatië weer de eerste penalty gaat nemen, zo vertelt de aanvoerder op de persconferentie.

Dat Kroatië niet vaak strafschopreeksen verliest, doet Koeman niet zoveel. “En wij verliezen bijna nooit in De Kuip”, zo benoemt Koeman een extra troef van Oranje. "Wat is niet en wat is wel? Als zij altijd strafschoppen hebben gewonnen, dan moeten ze een keer gaan verliezen. We gaan er vanuit dat we de wedstrijd al eerder beslist hebben, al hebben we wel op penalty’s getraind”, onthulde de bondscoach op het persmoment.

Bezig met laden …