Koeman verspeelt opnieuw punten ondanks unieke vrije trap Lukaku

Gijs Freriks30 sep 2016, 22:50
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2016, 22:50

Everton heeft voor de tweede speelronde op rij niet kunnen winnen in de Premier League. Het team van Ronald Koeman verloor vorige week met 1-0 van Bournemouth en kwam vrijdagavond in Liverpool niet verder dan 1-1 tegen Crystal Palace.

/

Crystal Palace hoopte zijn vijfde uitzege op Everton te boeken, maar kwam dus niet verder dan een gelijkspel op Goodison Park. In de eerste helft waren de partijen aan elkaar gewaagd, maar zorgde Romelu Lukaku met een vrije trap voor het klassenverschil. De Belg krulde na 35 minuten raak en maakte zijn eerste Premier League-doelpunt uit een directe vrije trap. Veel kansen werden er verder niet gecreëerd: Lukaku, Ashley Williams, Ross Barkley en Seamus Coleman kregen halve mogelijkheden.

Doelman Maarten Stekelenburg had niet veel te doen, maar moest vijf minuten na de pauze opeens de bal uit zijn doel halen. Hij was kansloos op een kopbal van Christian Benteke, na een voorzet van Joel Ward. De van Liverpool overgekomen spits heeft nu sinds augustus 2012 negentien Premier League-treffers met het hoofd gemaakt; enkel Olivier Giroud scoorde net zo vaak met kopballen (negentien stuks). Everton was via Gareth Barry vervolgens dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Jason Puncheon. Palace was ook niet meer in staat om het scorebord nog in beweging te krijgen.