voetbalzone

Koeman waarschuwde spelers: 'Maar dan geven we het helemaal weg'

Matthijs van Laar28 dec 2015, 21:50
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2015, 21:50
Advertentie

Southampton leek tegen West Ham United de tweede zege op rij voor het oprapen te hebben. De bezoekers waren in de eerste helft heer en meester op Upton Park, maar verzuimden om het krachtsverschil binnen de lijnen tot uitdrukking te brengen in de score. Het bleef bij 0-1, waardoor de thuisploeg na rust in de gelegenheid was om de wedstrijd alsnog om te draaien.

voetbalzone

Dat deden the Hammers: dankzij doelpunten van Michail Antonio en Andy Carroll werd het alsnog 2-1. “Een voetbalwedstrijd bestaat niet uit 45 minuten, maar uit 95 minuten”, luidde het nuchtere commentaar van Ronald Koeman na afloop. “Na rust was totaal niet te vergelijken met voor rust. Op het moment dat Carroll erin kwam, kreeg West Ham ook meer vertrouwen.”

De Nederlandse coach had zijn spelers in de rust al ingelicht over de plannen van collega Slaven Bilic om de boomlange targetman in te gaan brengen. Toch liep het dus fout af. “Dan is het zaak om geconcentreerd te blijven, maar we gaven het helemaal weg”, aldus Koeman, die wel genoot van de wedstrijd op zich. “Voor ons is het resultaat teleurstellend, maar het was een geweldige pot voetbal.”

Bezig met laden …