voetbalzone

Koeman waarschuwt: 'Maar wellicht is hij een trainer van de toekomst'

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2015, 07:01
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2015, 07:01
Advertentie
voetbalzone

Ronald Koeman vindt dat de identiteit van de Premier League niet verloren moet gaan. De manager staat zondag met Southampton tegenover Bournemouth, dat één van de vijf Engelse managers in de Premier League voor de selectie heeft staan: Eddie Howe. Sunderland's Sam Allardyce, Crystal Palace's Alan Pardew, Newcastle United's Steve McClaren en Swansea's Garry Monk zijn de andere in Engeland geboren trainers.

"Het is altijd belangrijk dat er buitenlandse trainers in een competitie werkzaam zijn", zo stelt Koeman in gesprek met diverse Britse media. "Zij zorgen voor nieuwe ideeën. Maar het is ook belangrijk dat de Engelse managers beschermd worden, al is het uiteindelijk aan de clubs om daar een beslissing over te nemen. Het zal met de Europese invloed op de Premier League te maken hebben. Van kleins af aan was ik gefascineerd door de Premier League en de FA Cup-finale."

"De intensiteit zorgt ervoor dat het leuk is om naar Engels voetbal te kijken. Er zijn tal van grote clubs en dat was ook de reden dat ik hier graag aan de slag wilde", erkent Koeman. "Maar wellicht is Howe een trainer van de toekomst. Hij is nog jong (37 jaar, red.) en hij doet het geweldig. Hij heeft Bournemouth laten promoveren, een geweldige prestatie." Southampton staat op een tiende plaats, met veertien punten. Bournemouth heeft het wat lastiger: the Cherries bezetten de zeventiende stek, met acht punten.

Bezig met laden …