Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman wijst andere uitblinker in Oranje dan Gakpo of Malen aan: 'De allerbeste’

Laatste update:

Ronald Koeman is erg tevreden over het optreden van het Nederlands elftal, zo vertelt hij na afloop van de zege op Roemenië (0-3). De bondscoach is met name positief gestemd over Xavi Simons, die in zijn ogen ‘de allerbeste’ was.

“Ik heb meerdere mooie dingen gezien”, zo begint Koeman voor de camera van de NOS. "Het besef was wel bij de ploeg aanwezig dat de vorige wedstrijd heel slecht was in allerlei opzichten.”

“Ik vind dat we gedurende de hele wedstrijd heel goed gespeeld hebben. Misschien moesten we alleen in de eerste tien minuten even de spanning van ons af spelen. Daarna vonden we onze vrije mensen en begon het heel goed te lopen.”

De ploeg van Koeman speelde een overtuigende wedstrijd en was veel sterker dan Roemenië: 0-3. Cody Gakpo was met een doelpunt en assist de absolute smaakmaker, invaller Donyell Malen was met twee goals tevens belangrijk.

“Met name aan de rechterkant liep het zoals we wilden”, zo vervolgt de oefenmeester. “België liet ook al zien tegen Roemenië dat daar ruimtes lagen. Dat hadden we goed geanalyseerd. Denzel Dumfries, Jerdy Schouten, Stefan de Vrij en Steven Bergwijn speelden dat heel goed uit. Daar was veel gevaar.”

Na Bergwijn werden ook Nathan Aké en Schouten gewisseld. “Jerdy had wat last, en hij gaf aan dat we hem moesten wisselen. Nathan had de afgelopen dagen al wat last, dus als je goede wissels hebt dan kun je hen wel rust geven.”

Verder maakt Koeman duidelijk dat hij niet Malen, Gakpo of Schouten, maar Simons de beste speler van het veld vond. “Hij was absoluut de allerbeste vandaag. Geweldig. Hij was goed bereikbaar en de drive... Hij heeft die agressie altijd en misschien speelt hij iets vrijer op 10. Daar zijn we nu wel achter."

Tegelijkertijd is de bondscoach ook erg positief over doelpuntenmaker Gakpo. "Cody is een speler die vast en fysiek is. Hij is erg belangrijk. Hij is bij veel doelpunten betrokken en hij maakt er zelf ook weer eentje. Een geweldige goal. Dat is een speler met extra kwaliteiten en hij maakt gelukkig op dit moment het verschil", besluit Koeman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Want Schouten speelde tennis vandaag?? Simons forceert zo ongelofelijk veel en mist gewoon belangrijke kansen, dat is leuk en aardig tegen een Roemenië maar je gaat keihard afgestraft worden tegen betere ploegen.

2 juli 2024 om 20:53
0

Haha oprecht. Schouten en Reijnders speelde beter dan Simons. Koeman is alweer panja.

2 juli 2024 om 20:55
0

Ok ben blij met het spel van Simons tot aan de zestien. Dus dat hij goed was voor het spel geloof ik wel. Hij moet alleen nog durven schieten.

2 juli 2024 om 20:56
0

Ik vond schouten en reijnders man of the match aan de bal maar zonder bal was xavi echt super goed, hou slim hij tussen de linies vrij loopt in de rug van de 6! Daardoor kan je steeds door hun heen spelen. En schouten en reijnders uiteraard uistekend door ook steeds te spelen.

3 juli 2024 om 09:43
0

Dit dus. Mensen lijken het niet te willen zien ofzo, maar het feit dat Gakpo zo goed rendeert is doordat Simons ontzettend veel en slim loopwerk doet. Hij laat andere spelers beter renderen, werkt hard en is belangrijk.

Begrijp me niet verkeerd, Schouten speelde een wereldpot en was in mijn ogen Motm. Maar Simons doet heel veel dingen die mensen niet willen zien of kunnen zien. Ontzettend belangrijk voor dit team.

3 juli 2024 om 09:46
0

Ik zeg dan ook nergens dat Simons matig of slecht speelde. Ik geef alleen aan dat Koeman onzin praat. Schouten en Reijnders waren beter dan Simons. Dwingender aanwezig in hun rol. Dan kan je niet roepen dat Simons de allerbeste was. Mediapraat om een groot talent zelfvertrouwen te geven.

2 juli 2024 om 20:55
0

Simons zorgt er wel voor dat Schouten beter kan spelen. Komt tussen de linies en dat werd enorm gemist tegen Oostenrijk.

2 juli 2024 om 22:05
0

Inderdaad, kijk bij de 1-0 maar hoe slim hij daar aanspeelbaar komt, Schouten past hem goed in, maar hij staat daar goed vrij. Ik weet niet of hij een assist krijgt voor die 3-0, maar daar zet hij ook goed door! In de 93e minuut nota bene.

2 juli 2024 om 23:39
0

Simons was dramatisch. Deze jongen heeft veel kansen echt zelfstandig verspilt. En daarna weer die verontwaardigde kop erbij. Gewoon op de bank zetten volgende wedstrijd

Wat een onzin van die Koeman alweer. Gakpo, Schouten en Ake waren wel van een iets hoger niveau dan rommelaar Simons.

2 juli 2024 om 20:57
0

Ik denk dat Koeman dat ook wel denkt maar simons meer vertrouwen wil geven zo.

2 juli 2024 om 21:00
0

Simons is een speler die hier wel goed op gaat denk ik inderdaad m Ake en Schouten zijn daar minder gevoelig voor denk ik.

Simons is met zijn energie en agressiviteit echt belangrijk. Aanvallend kan het nog beter, maar we miemelen een week lang over inzet en passie, nou dat heeft hij wel. Ook meeste assists van alle spelers dit EK.

2 juli 2024 om 21:16
0

Speelde een prima wedstrijd. Vooral eerste helft. Tussen de linies vaak aanspeelbaar waardoor er dreiging kwam. Nooit meer op rechts zetten!

2 juli 2024 om 22:42
0

De ideale 10 voor Oranje die alleen maar beter wordt. Nu hij een goal (eigenlijk 2, ik vond de goal tegen Frankrijk tellen) en assists heeft lijkt hij los te komen. Die inzet van hem is inderdaad zo belangrijk. Dan kan het wel 'maar' Roemenië zijn, maar dat is juist een team dat het van strijd moet hebben. Dan is het fijn als je 10 niet vies is van meeverdedigen.

2 juli 2024 om 23:00
0

Onze beste speler (zeker in potentie), daar moet je het elftal omheen bouwen. Staat nu vaak toch op een eilandje waardoor hij makkelijk (dubbel) gedekt kan worden. Heeft een echte spits voor zich nodig.

Ik vond Xavi Simons tegen Frankrijk ook de beste aan Nederlandse kant. Deze wedstrijd ook, echt een gretige geweldenaar op 10.

Koeman gaf dus gewoon toe er nu pas achter te komen dat Simons beter is op 10 dan op de vleugel. Dat kon hij blijkbaar niet eerder bedenken. We hebben echt een enorm trage bondscoach. Op dit tempo trekt hij pas over 20 wedstrijden de conclusie dat Memphis toe is aan vervanging.

2 juli 2024 om 21:03
0

Speelt bij leipzich ook gewoon op de flank hoor. Wel op links natuurlijk maar dan nog. Gakpo gaat die natuurlijk niet banken.

2 juli 2024 om 21:08
0

Leipzig speelt in en 4-2-2-2. Is dus niet een echte flankspeler, maar een van de twee tienen daar.

2 juli 2024 om 21:08
0

Onzin daar speelt Olmo juist. Hij speelt hangend vanaf rechts.

2 juli 2024 om 21:10
0

Nou ik heb denk ik een wedstrijd of 10 gezien van Leipzig dir jaar en iedere keer stond hij in die 4222 als de linker aanvallende middenvelder.

2 juli 2024 om 21:10
0

Ja en als je Simons als wat langer volgt dan bij Leipzig weet je dat het van nature een 10 is daar altijd z'n beste wedstrijden speelde. En z'n positie in de 4-4-2 opstelling bij Leipzig is niet te vergelijken met een echte vleugelspeler.

2 juli 2024 om 22:08
0

Ik ga gewoon niet mee in het “Memphis moet eruit” verhaal. Die is gewoon beter dan de alternatieven, lekker laten staan.

2 juli 2024 om 23:11
0

Dat is een bijzondere conclusie als we nog nooit de alternatieven in Oranje gezien hebben. Depay was opnieuw (net als tegen Frankrijk) de slechtste man aan Nederlandse zijde. Dan is het, ondanks dat ie 3-0 wint, niet gek om eens die alternatieven te proberen.

3 juli 2024 om 09:04
0

Depay mist heel veel, maar veel vervelender vind ik het onnodig bal verlies. Brobbey heeft 2 kansen gemist in een halve wedstrijd kan er niks van. Als men zo denkt wat kan Depay dan?

Iedereen kent wel een persoon waarbij je niet goed weet of die nou een grap maakt of serieus is. Ik wacht altijd op het moment dat Koeman keihard begint te lachen, maar het lijkt er potverdrie op dat ie het nog meent ook

Wat een gelul. Simons heeft eigenlijk heel weinig betekend aan de bal. Hij loopt er te veel mee. Qua schoten en passes was het ook niet bijzonder. Gakpo en Malen veel rustiger en denken meer na. Simons is bij tijd en wijlen wat onbehouden, waardoor hij zich vaak vastloopt. Samen met Depay de mindere aan Nederlandse kant.

2 juli 2024 om 21:06
0

2 assists en vrijwel elke keer als hij in balbezit kwam liet hij de aanval soepel doorlopen. Hij speelde echt meer dan prima.

2 juli 2024 om 21:30
0

2 assists waarvan zeker de eerste niet echt een beslissende pass was ofzo. Gakpo maakte uit het niets een goal. Toevallig kwam die bal van Simons.

2 juli 2024 om 21:59
0

Precies dit! Simons speelt echt geweldig tussen de linies, de aanval liep via hem altijd door! Ik snap niet dat mensen dan zeggen “Memphis en Xavi waren slecht”; echt onzin. Xavi speelt met de wedstrijd beter, geeft zoveel mogelijkheden met hem op 10. Gaat ook 90 minuten als de brandweer, kan nu al het hoge tempo aan! Middenveld zoals die nu staat, moet echt behouden worden! En ergens zou een vaste wissel; 1e helft Bergwijn, 2e helft direct Malen ook een prima optie zijn! Al vind ik het jammer dat Frimpong dat een beetje buiten de boot valt… al kan Malen natuurlijk ook in de spits (zeker als Memphis maar balverlies blijft leiden, tis toch ongelofelijk. Die Memphis verliest zo veel ballen, zelfs op z’n 30e totaal niet balvast op een uitzondering na. Bij de meeste spelers die van de Eredivisie de stap maken naar een grote competitie, daarbij zie je dat ze veel balvaster worden, beter om kunnen gaan met druk - kijk naar Gakpo, elke bal ligt goed. Maar bij Memphis is die balvastigheid nooit gekomen… zonde).

2 juli 2024 om 21:27
0

Totaal zelf geen voetballer en geen verstand van voetballen jeffd. Xavi was gretig, vaak aanspeelpunt tussen de linies en creëerde openingen. Daarnaast nog 2 assist. Alleen in de afwerking was hij ongelukkig. Waarschijnlijk zie jij alleen het laatste..

Dit vind ik wel een beetje een onbegrijpelijke opmerking van Koeman. Simons werkt keihard en wil vreselijk graag, maar faalde ook vandaag weer een paar keer opzichtig op belangrijke momenten. Die jongen komt er heus wel, maar op z'n minst Malen, Schouten en vooral Gakpo waren vandaag echt wel beter.

2 juli 2024 om 21:11
0

Hij faalde een keer in het bijzonder, toen hij na het doorzetten van Dumfries naar zijn rechterbeen kapte terwijl hij hem gewoon breed had moeten leggen op Gakpo die naast hem stond. En ook na rust weigerde hij met links te schieten en kapte weer naar rechts met balverlies als gevolg. Buiten die twee momenten was hij geweldig.

Is het vreemd dat ik eigenlijk Reijnders heel erg goed vond spelen, zo niet als de beste?

2 juli 2024 om 22:11
0

Dat heb ik in de rust hier wel geroepen. Eerste helft vond ik hem heel goed. Sowieso waren alledrie de middenvelders meer dan prima vandaag.

Schouten was de beste maar Simons een goede tweede. Continu aanspeelbaar gevaarlijk in de eerste fase van de counters. Vaak de juiste beslissing. Nu alleen het afronden nog.

Ben alweer benieuwd naar de volgende opstelling van Nederland.
Ik ken geen nationaal team dat zovaak met een andere basis elf begint dan het NL elftal de afgelopen jaren.
Je word er als kijker nou niet echt wijzer van.
Ik denk en hoop oprecht dat we de volgende wedstrijd gewoon beginnen zonder Depay en VDijk, want die twee spelen gewoon echt een uitzonderlijk slecht toernooi.

2 juli 2024 om 21:10
0

Tinus45 helemaal met jou eens kan er alleen maar stukken beter van worden !!! Alleen snap ik de eufori rond Simons niet zo , vond hem vanavond weer niet bijzonder

Bergwijn was de eerste helft fantastisch

Wat heeft Koeman in zijn thee zitten, mijn god zeg, dit verzin je toch niet

Xavi was fantastisch, alleen on de afwerking wat minder, maar verder continu dreigend.

Ik ben blij met de winst, maar even serieus - die Koeman snapt er toch echt niets van?

Xavi Simons het best? Heeft werkelijk niets goeds gedaan? Schouten wordt eruit gehaald, terwijl hij het best op middenveld was.

Depay die werkelijk nog niets gepresteerd heeft behalve het uitverkopen van witte zweetbandjes laten staan en Gakpo (1 goal en 1 assist) eruit halen?

Ik weet dat het bier goedkoop is in Duitsland maar hou op met me hoor

2 juli 2024 om 21:51
0

Schouten wordt er uitgehaald omdat hij op scherp staat. Simons was degene die constant tussen de linies vrij kwam waardoor schouten en reijnders de linie van de tegenstander konden doorbreken. Ik vermoed eigenlijk dat Koeman er toch wat meer van begrijpt dan jij.

Als mensen niet zien hoe belangerijk Simons is met zn loopacties , aanbieden, runs en energie vraag ik me af waar ze op zitten te letten. Tuurlijk is hij in de afronding soms iets te onrustig maar hij zorgt voor zoveel ruimte dynamiek als hij achter de spits speelt.

2 juli 2024 om 21:52
0

De meeste mensen volgen constant alleen de bal en onthouden alleen de enkele highlights.

Vond zelf Schouten en Gakpo beter. Maar goed, hij speelde wel overtuigend. Afwerking miste nog, in inzet en passing was hij scherp vandaag. Mede-verantwoordelijk voor zowel de 0-1 als de 0-3.

Ook mooi dat er een stijgende lijn in zijn spel zit, zijn kwaliteiten zul je tegen de echt grote landen nodig hebben om het verschil te maken.

En voor wie vond dat hij slecht speelde, ga alsjeblieft nooit meer voetbal kijken.

Bijzonder dat Koeman het anders zag dat de rest van de wereld. Een psychologisch ruggensteuntje voor Simons. Dat is het enige wat ik ervan kan maken. Hij was weer prominent aanwezig maar vooral met zijn onvervalste Pierrot imitaties, als weer een actie mislukte. Malen speelde goed , met name door niet naar Simons te spelen bij zijn tweede goal. Gakpo met afstand MotM.

Speelde zeker prima, maar had er minmaal 1 moeten maken. Wacht soms te lang met de trekker overhalen. En einde tweede helft zag je dat hij vermoeid raakte met een paar keer knullig balverlies.

Koeman moet toch ook inzien dat zijn gok, om Depay weer scherp en fit te krijgen, mislukt is. Depay oogt rond de rust al vermoeid. En voetballend lijkt het ook steeds minder te worden.
Middenveld Schouten-Reijnders-Simons lijkt nu wel duidelijk. Gakpo en Ake ook zeker basis. Malen maakt als invaller ook een prima indruk.
Ik vind Dumfries en de Vrij redelijk.
Van Dijk is nog matig. Stapt toch altijd weg en zijn passing is inspiratieloos.
Depay is eigenlijk gewoon slecht en zou toch vervangen moeten worden. En misschien is er dan toch nog wat moois mogelijk.

Lachwekkend dat mensen nog willen beweren dat Simons slecht speelde . De allerbeste misschien wat overdreven, maar zo belangrijk als aanspeelpunt tussen de linies en met zijn agressiviteit bij balverlies.

2 juli 2024 om 22:30
0

Stond vaker vrij, maar werd niet gezien. Eén goaltje en hij was de beste hoor. Laat ze maar ouwehoeren.
Want eindelijk speelde hij bijna zoals bij Leipzig.

Hij groeit in het toernooi, dan de Turken en dan Engeland.
We zijn er bijna!!!

Ongelooflijk. Koeman wordt met de wedstrijd ongeloofwaardiger. Valt me nog mee dat hij Depay niet roemde vanwege zijn "fantastische" optreden. We moeten het er maar mee doen. Heel veel geluk en een cafã© elftal in de achtste finale treffen, en je staat tegen waarschijnlijk Turkije of all countries, in de kwart finale, en zelfs bijna in de halve finale! Inderdaad, daarom moeten we Koeman toch maar houden. Hij heeft het geluk aan zijn kont hangen.....

Dit is puur om Xavi een positief gevoel te geven. Schouten en Gakpo voor mij de absolute uitblinkers. Bizar dat Schouten ook gewisseld werd, vreesde heel even voor het Arjen Robben wisselmoment scenario.

Simons was aardig en heeft zijn beste wedstrijd in het toernooi gespeeld maar allerbeste serieus? Dat waren duidelijk Gakpo, Schouten en Ake in deze wedstrijd. Leuk dat die Xavi Simons een beetje vertrouwen wil geven maar een beetje geloofwaardigheid mag ook wel hoor.

Koeman kijkt blijkbaar anders naar de wedstrijd. Schouten was DE MAN vandaag, de speler die foutloos was en het spel maakte en versnelde bij vlagen.

Xavi werkt enorm hard en dat siert hem, helaas gaat er nog veel mis bij hem. Om hem nou de allerbeste te noemen.., die snap ik niet..

Ik vond Xavi ook het beste!! Reijnders en eerste helft Bergwijn die maakte het verschil met zijn loop acties en kaats werk hierdoor was Depay ook beter toen Bergwijn wissel stond werd Depay ook minder.

Kinderhand is snel gevuld zo te zien. Roemenie was gewoon slecht alsof het leek dat nederland zo goed was.

Ik heb van Dijk een paar keer nonchalant zien uitverdedigen. Spitspositie blijft een zwaktebod met Depay op die plek. Koeman was weer laf je ziet dat Roemenie het lastig heeft tegen een bewegelijke spits dan zet je zirkzee of brobbey erin maar nee kiest hij weer voor weghorst.

Gelukkig maken uiteindelijk gakpo en malen op de counter het verschil.

Southgate, Koeman en Deschamp alle drie bondscoaches die teams hebben die zoveel veel beter moeten kunnen voetballen dan dat ze tot nu toe hebben laten zien.

Effe series gast doe normaal. Simons was zo ontzettend slordig bij balbezit. Alleen als MAlen of Gakpo de bal krijgen weet je dat er iets gaat gebeuren. Bij Xavi en Memphis gaat het 8 van de 10 keer mis.

Hij heeft ons positief verrast, goed toch? De beste: nee. Goed? Ja! Alleen vanaf de 16 mag het nog wat scherper!

Schouten, Aké, Gakpo en de invaller Malen waren de beste.

Memphis & Virgil de slechtste.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren