Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman wijzigt Nederlands elftal op drie plaatsen voor duel met Oostenrijk

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman voert diverse wijzigingen door in de opstelling van het Nederlands elftal, zo is dinsdagmiddag officieel bekendgemaakt. Er zijn basisplaatsen voor Lutsharel Geertruida, Donyell Malen en Joey Veerman, spelers die vrijdag tegen Frankrijk nog op de bank zaten. De ontmoeting met Oostenrijk in Berlijn begint om 18:00 uur.

Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong en Xavi Simons, die tegen Frankrijk nog aan de aftrap verschenen, worden gepasseerd door Koeman. Tijjani Reijnders schuift bij het Nederlands elftal door naar de nummer 10-positie voor de afsluitende groepswedstrijd tegen Oostenrijk, wat ten koste gaat van de basisplek van Simons.

Johan Derksen meldde maandagavond in Vandaag Inside dat Dumfries niet helemaal fit is en dat Geertruida zijn plaats op de rechtsbackpositie inneemt. Naar nu blijkt start Dumfries inderdaad niet, al is nog onbekend of dat te maken heeft met een blessure bij de speler van Inter.

Opstelling


Bart Verbruggen is de weinig verrassende keuze van Koeman onder de lat. De goalie ziet de viermansdefensie voor zich bestaan uit Geertruida, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Het middenveld wordt gevormd door Jerdy Schouten, Veerman en Tijjani Reijnders als nummer 10. Malen, Memphis Depay en Cody Gakpo zijn de aanvallers van dienst.

Het Nederlands elftal kreeg maandag uitstekend nieuws. Omdat Albanië niet wist te winnen van Spanje (0-1), is Oranje nu al zeker van een plek in de achtste finales. Alhoewel de kwalificatie niet uit de lucht komt vallen, is het doel van Koeman tegen Oostenrijk duidelijk: winnen.

Oranje wil groepswinnaar worden en daarvoor heeft het momenteel iets betere papieren dan Frankrijk, dat eveneens een doelsaldo van +1 heeft, maar onder Oranje staat vanwege het aantal gescoorde doelpunten (1 om 2).

"We proberen gewoon eerste te worden in de groep. Dat is wat we willen. Het wordt een zware wedstrijd, omdat Oostenrijk zeker niet te onderschatten is. We zullen heel goed en geconcentreerd in ons balbezit moeten zijn", sprak Koeman lovend over Oostenrijk.

Eén van de redenen dat Koeman op zijn hoede is voor het Alpenland, is de befaamde 'Red Bull-school', waar bondscoach Ralf Rangnick een groot liefhebber van is. "De intensiteit is heel hoog, maar met momenten ook risicovol. Daar moet je een goede balans in vinden, vind ik. Maar elke wedstrijd van Oostenrijk is leuk om te kijken."

Oostenrijk is nog niet helemaal zeker van de achtste finales, maar het moet gek lopen willen de manschappen van Rangnick zich daar niet voor plaatsen. Alleen een ruime nederlaag tegen Oranje kán dat verhinderen. Gernot Trauner is overigens niet van de partij. De aanvoerder van Feyenoord liep in het duel met Polen (1-3 winst) een liesblessure op.

Opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Malen, Memphis, Gakpo

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Wöber, Lienhart, Wimmer; Seiwald, Prass; Grillitsch, Schmid, Sabitzer; Arnautovic

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Nederland - Oostenrijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 juni 2024 om 16:46

Verre van, hoe lang houden we nog het hand boven de hoofd van Depay? Keuzes maken... Hij levert alleen tegen San Marino. Simons was echt de enige die wilde aanvallen tegen Frankrijk. Frimpong had het goed voor elkaar tegenover Hernandez. Veerman is leuk tegen IJsland maar het tempo kan hij simpelweg niet aan, hij zal het fantastisch doen in de serie A.

Verbruggen; Geertruida, de Vrij, van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Zirkzee (Malen, Brobbey, Zirkzee ik vind Zirkzee de meest complete spits) en Gakpo

Frimpong, Gakpo en Simons konden allen de bal nooit kwijt omdat Depay verstopt op het middenveld stond, zich te vaak terug liet zakken maar niet herpostioneerde.

Koeman met Wijnaldum en Depay, dat zijn de kindjes van hem en zal hij nooit laten vallen terwijl elke wedstrijd blijkt dat Wijnaldum niet meer kan en Depay geen 4-3-3 spits is.

25 juni 2024 om 16:52

Pff vermoeiend dat gezeur op Depay. Koeman heeft gezegd dat hij het volle vertrouwen krijgt. Wanneer houden we dan op met huilbuien dat er een onbewezen speler in moet?

En door.

25 juni 2024 om 17:01

Iemands mening gezeur noemen, omdat het je niet aanstaat. Dit is een voetbalforum als je mensen hun “gezeur” vervelend vind kan je ook simpelweg niet kijken.

25 juni 2024 om 17:12

Ja Depay heeft inmiddels al maarliefst 1,5 wedstrijd kut gespeeld. Alle reden om hem eens flink aan te pakken!

25 juni 2024 om 17:15

Had ook graag zirkzee gezien , maar die is nog niet fit genoeg. Vertrouwen geven aan depay lijkt voor nu t beste

25 juni 2024 om 17:17

Johanvos, een tot in den treure uitgekauwd standpunt ervaar ik inderdaad als gezeur. Vooral als de man die de verantwoordelijkheid heeft (Koeman) aangeeft dat ie gewoon speelt.

Hoeveel items wil je er dan nog over volbaggeren? Nu weten we het wel.

25 juni 2024 om 17:18

Blabla, was al bekend over depay. Nu doorpakken en emoties opzij zetten

25 juni 2024 om 17:31

@mentalist. Depay opstellen omdat hij de beste keuze is uit de slechtste lichting aanvallers waarbij hij momenteel ook niet levert is geen kwestie van vertrouwen geven, maar hem laten leven in de waan de beste te zijn. Dan krijg je geneuzel om een haarband. Scoort hij er 2 per wedstrijd zal niemand het boeien. Niet leveren maar wel de aandacht opeisen is arrogant gedrag.

De keuze is begrijpelijk, maar we moeten Depay niet het vertrouwen gunnen omdat er niks beters is. Onze aanvallers zijn gewoon bagger in de spits positie.

25 juni 2024 om 17:34

Brobbey heeft echt nul recht op een basisplek

25 juni 2024 om 17:50

Mentalist: de enige met huilbuien en het niet kunnen verdragen van een mening ben jij. Het is een forum om over voetbal te kunnen praten. Feitelijkheden dat het vertrouwen krijgt heb ik zeker mee gekregen.

Weg achter het scherm als je moeite hebt met iemands mening en uitloggen.

Fijne wedstrijd!

25 juni 2024 om 17:13

Inderdaad prima. Frimpong was leuk geweest. Geertruida vind ik zelf top. Veerman is afwachten. Depay speelt nog niet goed maar z'n concurrentie is ook niet aantoonbaar meteen basismateriaal. Hoop wel dat we wat wisselspelers gaan zien die nog niet hebben gespeeld als dat kan, zoals De Ligt, Gravenberch, Brobbey (nu Zirkzee ziek is).

Blij voor Malen, hij verdiend ook minuten. Helaas ten koste van Frimpong die ik ook graag zie starten.

25 juni 2024 om 16:21

Frimpong is net een junior. Wordt op rechtsbuiten door elke back weggeblazen. Hij is iemand die op snelheid de combinatie aan moet gaan en dan de diepte in. Als buitenspeler ongeschikt

25 juni 2024 om 16:23

Toch speelde hik als rechtsbuiten 2 weken geleden nog 1 van de beste backs van de wereld Davies helemaal dronken.

25 juni 2024 om 16:27

Toch speelt hij voor Leverkusen in de praktijk wel als een soort rechtsbuiten of zelfs rechtermiddenvelder.
Je opstelling is natuurlijk ook maar papier, Je kan prima hem op rechtsbuiten zetten die wat meer naar achteren op het veld staat of wat meer naar binnen begint en vandaar daar zijn loopacties start. Hij heeft bij Leverkusen laten zien dat hij bepaald geen problemen heeft met de meeste backs..

25 juni 2024 om 16:27

Jij denk dat Philip Mwene hem "wegblaast"? Hahaha, oke dan.. xD

25 juni 2024 om 16:29

Vind ik niet. Je zag bij die eerste bal tegen Frankrijk zijn kracht. Die moet je gewoon lanceren. Net zoals Sneijder vaak met Robben deed. Snap niet dat dat vaker gezocht werd.

25 juni 2024 om 16:30

@lord
Davies een van de beste backs van de wereld? Goede voetballer en vooral erg snel, maar de top 10 beste linksbacks haalt hij echt niet hoor.

25 juni 2024 om 16:33

Fysiek wel ja. En als buitenspeler ontkom je er niet aan dat je ook veel in de voeten aangespeeld wordt. Maar daar ligt zijn kracht niet.

25 juni 2024 om 16:37

Top 10 linksbacks haalt Davies niet? Joe. De beste van de wereld is die niet maar top 10 100% wel.

25 juni 2024 om 16:47

Ik zou niet 1, 2, 3 tien betere linksbacks dan Davies op kunnen noemen eerlijk gezegd denk ik hoor.

25 juni 2024 om 17:12

Pure linksbacks? Dimarco, Mendy, Nuno Mendes. En die schaar ik in hetzelfde rijtje, dus niet per se beter.

25 juni 2024 om 17:16

@Sanderr En Blind dan

Prima opstelling, leuk om Malen eens vanaf het begin te zien. Ik heb er zin in!

Lekker opstelling echt zin in helemaal klaar voor knallen en 1ste worden

Ik had Frimpong graag als duo gezien met Geertruida.

25 juni 2024 om 16:31

Geertruida als koppeltje aan de rechterkant bedoel je? Ik vond dat goed lopen. Je zag met Dumfries dat ze vaak elkaar in de weg lopen

25 juni 2024 om 16:45

Zag je dat ze elkaar in de weg liepen ja? Volgens mij praat je gewoon na wat je vorige week in de comments hebt gelezen, want die twee zaten elkaar helemaal niet in de weg. Dumfries was gewoon niet best.

Wel interessante wissels maar ik blijf mijn twijfels hebben over Veerman wanneer het tempo omhoog gaat. Kan hij zich onder de pressing uitvoetballen vandaag? Dit is wel een echte test voor hem richting de rest van het toernooi.

25 juni 2024 om 16:20

Zeker waar, maar ik vind zijn handelingssnelheid wel beter geworden het laatste jaar, met Geertruida die vaak naar binnenkomt heb je misschien wel wat back-up op het middenveld ook. Aanvallend heb je Veerman denk ik wel nodig want je wilt Malen kunnen wegsteken.

25 juni 2024 om 16:25

Ik ben ook benieuwd hoe Veerman met de intensiteit van Oostenrijk om gaat.

25 juni 2024 om 16:36

Dat wordt inderdaad een goede test. Zelfde geldt voor de andere 3 middenvelders trouwens. De pressing van Oostenrijk kan indrukwekkend zijn. Een Frenkie de Jong op het middenveld had zeker vandaag erg lekker geweest. Die kan prima bij tegenstanders wegdraaien. Ook de keuze voor Geertruida vind ik logisch. Oostenrijk gaat proberen de backs op te sluiten. Dan heb je denk ik meer aan een voetballer (geertruida) dan aan een loper (dumfries).

25 juni 2024 om 16:55

Waneer het tempo omhoog gaat dan gaat het bij Veerman omlaag

25 juni 2024 om 16:59

Iedereen zeikt maar over zijn (Veermans) handelingssnelheid maar dit is ALLANG weerlegd in de CL tegen Lens en met name Dortmund. Dat ging op hoge snelheid. Hij moet wel de bal kwijt kunnen anders vermindert dit automatisch zijn toegevoegde waarde. Diepgang en of korte combinatie spel vooruit is waar hij het van moet hebben. Papegaai elkaar toch niet na en kijk met eigen ogen ... Tegen Polen zat er geen diepgang in het spel van Oranje pas na de komst van Frimpong. Voor de twijfelaars let vandaag extra op Joey en vooral ook ZONDER bal.

25 juni 2024 om 18:34

Nou die handelings snelheid houd hij goed verborgen. Wat een drama. In de champions league was hij ook niet best. Heeft niks weerlegt daar.

25 juni 2024 om 18:44

Nou je Veermannetje is alweer gewisseld hoor

25 juni 2024 om 18:46

@MrMischa hij speelt waardeloos vandaag net als Geertruida overigens. Hij heeft het in de CL wel weerlegd, geef ook credits waar verdiend want alles neersabelen is lekker makkelijk. Vandaag speelt ie echt waardeloos zo kans genoeg ben ik wel om dat toe te geven. Tsjonge jonge, voorlopig Xavi/Koopmeiners (10), Reijnders/Frenkie (8) en Schouten op (6). Heel Oranje speelt dramatisch muv Ake, Schouten en Verbruggen natuurlijk.

25 juni 2024 om 17:00

Ik zou Gravenberch ook wel eens willen zien, niet per se basis hoor maar dat hij minuten maakt. Ben benieuwd naar Veerman inderdaad!

25 juni 2024 om 17:21

Gravenberch die totaal geen wedstrijd ritme heeft en amper minuten maakt wil jij laten spelen?

25 juni 2024 om 17:24

Je bedoeld dus eigenlijk zoals Depay?

Oke, malen erin is top! Maar frimpong eruit? Man man man... en memphis dan? Valt me nog mee dat wijnaldum geen basis staat..

25 juni 2024 om 16:25

Nou, zo fantastisch was Frimpong toch ook weer niet de laatste wedstrijd? Liep zich het snot voor de ogen maar met vrij weinig rendement.

25 juni 2024 om 16:32

Vond dat hij weinig werd gelanceerd. Eerste minuut juist wel en daar ligt zijn kracht. Zoals vroeger Sneijder ook Robben kon lanceren.

25 juni 2024 om 16:50

Heiky: aan alles kon je zien dat Frimpong de taak had om Hernandez te bewaken en niet zijn eigen spel te spelen. Dat heeft hij uitstekend gedaan. De kracht van Frankrijk (zonder Mbappe) ligt bij het spel van Hernandez

25 juni 2024 om 16:58

Frimpong (en bijv Xavi ook) heeft een geweldig seizoen gehad. Laat dat soort gasten in die flow blijven denk ik dan. Frimpong werd niet gebruikt zoals hij gebruikt zou moeten worden afgelopen wedstrijd. Misschien was dat vandaag met Veerman en met het oog dat oostenrijk gaat drukken, wel gebeurt. Je weet het toch nooit. Daarbij liever iemand die het snot voor de ogen loopt met weinig rendement dan iemand als Memphis die rond wandelt met net zo weinig rendement.

Malen spits en Frimpong rechtsbuiten ben ik heel benieuwd naar. Maar goed het was wel even duidelijk dat Memphis zou spelen

25 juni 2024 om 16:22

Ik snap de gedachte enigszins maar ik denk dat Malen nog minder brengt in de spits dan Memphis. Kan niet met zijn rug naar de goal spelen en heeft ruimte nodig. In mijn ogen hoort Malen op de vleugel thuis. Als je dan toch zonder Memphis wil spelen kun je ook Gakpo naar het centrum verplaatsen met Simons of Malen op links

25 juni 2024 om 16:51

Waarom niet een aanval met Gakpo, Zirkzee en Frimpong? Beide vleugelspelers durven een voorzet te geven en een echte spits te bedienen.

25 juni 2024 om 17:02

Ja, laten we onze huidige topscorer vervangen door iemand die over twee seizoenen zo'n 15 goals heeft gemaakt in zijn competitie. Dat kan eigenlijk alleen maar goed gaan.

25 juni 2024 om 17:10

Omdat Zirkzee ziek is misschien?

Prima opstelling. Vind het eigenlijk wel goed dat Koeman speelt met Geertruida en Malen.

25 juni 2024 om 16:21

Waarom vind je het beter dat Geertruida speelt in plaats van Dumfries of Frimpong op de rechtsback positie?

25 juni 2024 om 16:23

Omdat Geertruida gewoon een solide back is. Altijd een voldoende en verdedigend ijzersterk. Zeker wanneer je een echte buitenspeler ervoor hebt. Dumfries moet z’n dag hebben en is alleen aanvallend goed. Frimpong moet nog even meters maken om in aanmerking te komen voor oranje

25 juni 2024 om 16:25

Omdat je aan Dumfries helemaal niets hebt als de tegenstander zo hoog aan het pressen is. Met Geertruida kun je er makkelijker onderuit spelen aangezien hij sterk is aan de bal.

25 juni 2024 om 16:27

Hij is zeker een goede back, maar zonder Dumfries of Frimpong heb je geen rechtsback die eroverheen gaat. Als je aanvallend wil spelen tegen Oostenrijk en je hebt aan beide backposities geen diepgang, dan ben ik bang dat het heel erg statisch gaat zijn. Daarnaast heb je op het middenveld weinig creativiteit met dit elftal. Enige positieve aan dit elftal is de diepgang van Malen. Ik ben benieuwd

25 juni 2024 om 16:36

Wanneer geertruida back speelt foor Feyenoord hangt het af van instructies van Slot of hij naar binnen speelt of meer eroverheen gaat. Hij heeft zeker wedstrijden op rb gespeeld waarhij hij buitenlangs eroverheen ging en ineens de 16 in kwam. Geertruida scoorde zo ook meer dan je zou verwachten. Hij is niet zo dynamisch als Dumfries maar het scheelt ook weer niet zoveel.

25 juni 2024 om 17:05

"Frimpong moet nog even meters maken om in aanmerking te komen voor oranje"Ok, dus Frimpong die één van de steekhoudend is bij de ongeslagen kampioen van de Bundesliga die de EL finale hebben gehaald is niet goed genoeg, maar Geertruida die het leuk doet tegen Fortuna Sittard en co is wel rijp voor het nationale elftal. Allemaal erg logisch inderdaad.

Hmm Veerman tegen het fysiek sterke middenveld van Oostenrijk met enorm veel loopvermogen. Ik had hier zelf niet voor gekozen, maar ik laat me graag verassen. Laten we hopen dat we aan de goede kant van het schema komen in ieder geval.

25 juni 2024 om 16:21

Ik denk dat Geertruida meer gevraagd zal worden naar binnen te komen ipv het langs de lijn plakken dat Dumfries meer doet. Dan heb je met Geertruida extra man op het middenveld als het nodig is.

Klinkt inderdaad niet verkeerd

Wel een redelijke opstelling lijkt me. Eens zien hoe Malen het vanaf de aftrap kan doen!

Ik denk dat je tegen Oostenrijk meer lange(re) ballen wilt spelen en dan is Malen met zijn diepgang een goede optie. Geertruida ben ik sowieso een fan van dus ik kan dit zeker waarderen. Geertruida heeft ook veel loopvermogen en uithoudingsvermogen en is verdedigend sterker dan Dumfries. Heb je ook gelijk een beter koppeltje mocht je Frimpong er toch in brengen.

Veerman ben ik benieuwd naar, hopelijk kan hij snel genoeg handelen om met de druk van Oostenrijk om te gaan, en kan hij de steekpases geven om Malen te lanceren.

Vooral Veerman heb ik wel vertrouwen in. Eindelijk iemand op het middenveld dat vanuir het middenveld bal kan gegeven aan de spits. Hopelijk kan hij fysiek zich ook staande houden

Ben benieuwd! Snap dat je een beetje wil afwisselen en kijken per tegenstander maar hoop wel dat er verder in het toernooi gewoon met een vaste basis wordt gespeeld, zo vorm je uiteindelijk toch een sterker team.

Geef Frimpong en Xavi nou eens wat vastigheid zijn gewoon de 2 spelers die het meest in vorm waren gedurende het hele seizoen, dit is niet goed voor de volgende rondes. Tenzij je hier aan vast blijft houden.

25 juni 2024 om 16:23

Meest in vorm maar beide wel in een heel ander systeem dan Oranje. Xavi speelt het best als linker 10 in een soort 4-2-2-2 en Frimpong als zwervende wingback in een 3-5-2

25 juni 2024 om 16:26

Frimpong heeft toch duidelijk laten zien dat hij het in oranje ook doet? Xavi vond ik op tien al een stik beter tegen de titelfavoriet; geef hem dan daar de tijd.

25 juni 2024 om 16:47

Een overweging die je wel kan maken is dat Xavi en Depay beiden behoorlijk wat risico in hun spel leggen en veel bal verlies hebben. Pakt het goed uit wordt het al snel gevaarlijk, maar het gaat ook heel vaak fout.

Dit is misschien iets minder creatief maar iets vaster aan de bal.

Prima, alleen Simons op 10 ipv Reijnders

Nu Depay nog met pensioen en Brobbey/Zirkzee erin, en we hebben een best aardige voorhoede voor de komende jaren.

25 juni 2024 om 16:24

Gelukkig ben je geen bondscoach hoe kan je oordelen dat met deze 2 we aardig voorhoede hebt als je ze nooit aan het werk heb gezien bij oranje, Xavi is geweldig bij zijn club maar komt ook nog niet uit, goed zijn bij je club is geen garantie tot succes bij oranje. Je praat echt onzin

25 juni 2024 om 16:50

Die twee moeten eerst nog laten zien dat ze het niveau van Depay gaan halen.
Goed mogelijk dat we op het volgende toernooi en daarna 2 internationale top spitsen hebben. Maar de afgelopen jaren hebben we toch zo veel talenten die laatste stappen niet zien zetten dat het net zo goed mogelijk is dat we de komende jaren spitsen hebben die blijven hangen onder het niveau waar Depay de afgelopen jaren op heeft gezeten cq op zit.

Snel Gravenberch of Simons erin als veerman overlopen wordt. Verder prima opstelling

Verwacht dat Veerman echt veel problemen gaat hebben vandaag op het middenveld. Ik denk ook dat de jongens die nu niet spelen gewoon ook beetje rust krijgen.

Makkelijke wissels deze. Durft Depay niet te wisselen, maar dit soort spelers wel. Lafaard

25 juni 2024 om 16:31

Nog zo’n een die met de rest mee praat, als je Memphis wisselt is geen garantie dat zijn vervangers beter doen die niks hebben gepresteerd op basis van wat, je haalt je bijna topscorer allertijden eruit en creëert onenigheid in de ploeg lekker bondscoach ben jij

25 juni 2024 om 16:39

Je kunt natuurlijk 2 kanten op redeneren. Als je iemand laat staan die niet presteert, kun je ook onenigheid in de ploeg krijgen.
Ik hoop dat Memphis het goed doet, maar ik vind hem op 9 niet de beste keuze voor het team. Achter of naast een vaste spits is hij beter.

25 juni 2024 om 16:41

Wat heb je aan dat hij topscorer aller tijden is als hij al 2 wedstrijden bizar slecht is en niks levert ?

25 juni 2024 om 16:53

Dus je bent bijna topscorer voor een land en je hebt veel betekend voor oranje speel je 2 wedstrijdjes minder en je wordt eruit gehaald, je hebt als speler credit opgebouwd vind ik, er zijn miljoenen kinderen die dromen wat Memphis gepresteerd heeft bij oranje en jij doet of het niks is na 2 wedstrijden. Dus als jij op je werk 10 maanden goed heb gepresteerd en 2 maanden minder moeten ze jou inruilen. Beetje krom allemaal

25 juni 2024 om 22:28

Speelt op bijna elk eindtoernooi minder? Had hij daar gepresteerd dan zou er nu vermoedelijk milder op hem worden gereageerd

Dit was te verwachten. Simons eruit want dat loopt niet lekker. Dumfries eruit want die is licht geblesseerd. Voor de rest houdt hij vast aan zijn basis. Logisch omdat hij die spelers het vertrouwen wil blijven geven. Jammer omdat Depay eigenlijk naar de bank moet. Risicovol omdat mogelijk middenvelders een tweede gele kaart pakken. Laten we wel hopen dat zijn keuzes dadelijk goed uitpakken.

Nou, grote test voor Veerman. Oostenrijk zet massaal druk, iedereen roept dat ie het dan niet kan. Zet 'em op Joey.

Ook goed dat het krediet van Simons nu een keertje op is. Malen verdient de kans. Veel meer power.

Mooi zo, jammer dat Frimpong er niet in staat, maar die kan ook goed invallen... Hopelijk laat deze rechterkant een knallende indruk achter! Zin in!

Veerman staat niet alleen op scherp, maar is daarnaast ook nog erg kwetsbaar wanneer hij weinig tijd krijgt. Dus wat doet Koeman? Die stelt hem op tegen het team dat het meest pressing speelt van alle teams op dit toernooi.
En dan staat de man die naast hem Veermans troep op zou kunnen ruimen en eigenlijk onmisbaar is door alle blessures ook nog eens op scherp. Als dat maar goed gaat, maar het zou mij niet verbazen wanneer minstens één van die twee tegen een schorsing aan gaat lopen.

Perfecte opstelling. Hopelijk gaan ze vlammen.

Ik gaf een uur geleden nog mijn ideale elf op VZ door. Negen daarvan zijn dezelfde als die Koeman opstelt. Ik heb Frimpong op de positie van Geertruida en Weghorst voor de m.i. falende spits Depay.

We spelen dus met 3 echte aanvallers. Benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Voor de rest geen fan van Reijnders als 10 maar ja alles beter dan Wijnaldum daar. Ook Geertruida er dus in in plaats van Dumfries. Toch wel verrassend dat Dumfries niet speelt omdat die toch altijd speelt onder Koeman. Maar goed dit moet je winnen. En hopelijk ook met aardig wat doelpunten zodat je die eerste plek kunt grijpen.

De spits heet toch Depay? Of staat Bart op doel? Joey zie ik niet staan. Enz. Voortaan iedere speler met de achternaam op shirt en bij het vermelden van de opstelling. Helaas staat Depay wel in de spits. Wat hij niet is. En is van nul en generlei waarde voor Oranje. Maar Koeman is onze coach. En dat is meer een last dan een lust....

Veerman is ook gewoon te sloom voor Oostenrijk

25 juni 2024 om 17:03

Al dat kuddegedrag over veerman, gun die jongen gewoon een goede wedstrijd. Hij heeft ook genoeg goede potten gespeeld tegen sterke tegenstanders. Tegen Frankrijk was het ruk maar dat kan gebeuren. Vanavond een mooie test. Dan zien we of die te sloom is voor Oostenrijk.

25 juni 2024 om 17:14

Niks kudde gedrag. Ook gewoon op basis van z'n cl wedstrijden dit seizoen.

Dumfries kan dat prima aan. Zou hem laten staan.

Met Geertruida op rechts heb je totaal geen offensieve kracht. Verdedigend zit het wel goed, maar aanvallend kan hij niet veel. Als de tegenstander de linkerkant ontregelt, heb je totaal geen aanval.

25 juni 2024 om 16:53

8 goals en 5 assists en vele andere offensieve bijdragen in de Eredivisie alleen al spreken je tegen.

25 juni 2024 om 17:06

In de Eredivisie…….

Gelukkig met Memphis in de basiis! Let's goooo!!

Voordat Wijnaldum 1 minuut had gevoetbald was er al kritiek omdat hij in saudie arabie voetbalt. Dat terwijl er zat voetballers zijn op het ek die prima voetballen vanuit deze competitie. Dit bewijst watvoor racistisch land Nederland is!! Wijnaldum is letterlijk de enige nummer 10 die precies het systeem van Koeman begrijpt en ook de enige nummer 10 die je kan combineren met Memphis in de spits!! Niemand zoals Gini die zijn eigen plek offert zodat Memphis balletjes kan ophalen. Wijnaldum was nooit opvallend aanwezig tijdens wedstrijden in zijn beste jaren. Waar hij bekend om staat is dat hij veel meters maak en altijd op de juiste plek staat. Dus zolang Memphis speelt moet Wijnaldum een kans in de basis krijgen. Frimpong rechts Geertje erachter. Malen/gakpo links! Reijnders en Schouten/maatsen erachter. Ake en van dijk centraal en links Van der Ven. -- Nou als Koeman dit leest moeten we wel kampioen worden

25 juni 2024 om 17:03

Aaah er is kritiek, dus Nederland is racistisch. Wat een sterk verhaal. Nederland is misschien wel 1 van de meest gastvrije landen ter wereld, maar omdat jij het niet eens bent met de publieke opinie is het land racistisch.

Laat ik dan even wat toevoegen aan die opinie. Wijnaldum is allang passã© en verdient het om geen minuut meer te maken op het EK, net zoals de bestuurder van het tandem, Memphis.

25 juni 2024 om 17:16

Het is wel makkelijk om direct de racisme kaart te trekken.
Sowieso is die kritiek er in andere landen net zo goed. Daarnaast, ik weet niet of je het Nederlands elftal al eens goed bekent hebt, daar liepen tegen Frankrijk 2 jongens met een blanke - Nederlandse achtergrond in de basis, alleen Verbruggen en Schouten.

In het geval van Wijnaldum maakt het ook gewoon uit dat hij, mede door een zware blessure, de afgelopen jaren al niet meer in de buurt kwam van het niveau wat hij bij Liverpool aan tikte. Zowel aan de bal als het loopvermogen wat hij had in zijn tijd bij Liverpool had hij de afgelopen jaren niet meer. Dat laatste is ook de reden dat hij bij Liverpool al geen nieuw contract aangeboden kreeg en hij vervolgens bij PSG ook niet meer mee kon. Dat werd alleen maar erger na zijn zware blessure. Hij stond inderdaad bekend om dat hij een goede rechniek combineerde met het maken van veel vuile meters, maar juist dat element lukt hem niet meer op top niveau.

Er zijn een aantal spelers die naar Saudie Arabie zijn vertrokken die nog altijd top fit zijn. Kante is daar een voorbeeld van.
Maar uiteindelijk is de Pro League ook gewoon een competitie die kwalitatief niet in de buurt komt van de Europese (sub) top competities, waar veel spelers terecht komen die niet meer goed genoeg zijn voor die competities maar daar nog veel geld kunnen verdienen. Daar valt Wijnaldum in mijn ogen ook onder. En of dat hij dan in de pro-league, of Turkije, de Verenigde Staten of Japan (of nog een andere competitie waar oudere spelers goed kunnen verdienen) speelt, doet er niet toe.

De belangrijkste vraag is uiteindelijk of hij het niveau nog aan kan, daar lijkt het, in ieder geval op basis van de minuten die hij in de recente wedstrijden heeft gemaakt in ieder geval niet op. Wat dat betreft denk ik dat iedereen die hem op voorhand afschreef op basis van wat ze de afgelopen jaren van hem gezien hebben voorlopig eerder hun gelijk bevestigd zien worden dat hij hier niet bij hoort te zijn dan dat hij een basis plaats zou moeten hebben.

25 juni 2024 om 18:04

Alleen jammer dat Depay en Wijnaldum ook al 3 jaar passé zijn. Ze presteren beiden al tijden zwaar onder de maat. Ja, ooit functioneerden ze prima en vulden elkaar goed aan. Maar dat deden Jonk en Bergkamp ook …

Wat heeft het voor zin om met een 10 te spelen, als Depay in de spits staat. Die gozer komt alleen maar de bal halen en loopt zijn teamgenoten in de weg (zag je tegen Frankrijk ook met Simons). Wat laf en makkelijk van Koeman om Simons eruit te halen, zijn beste maat Depay had geslachtofferd moeten worden. Depay functioneert alleen als hij een vrije rol krijgt aan de linkerkant.

Prima opstelling, ben ondertussen wel klaar met het gezeik overal wie er moeten spelen. Denk dat er best veel spelers dicht bij elkaar zitten, en je deze wisselingen best vaak gaat zien. Tot nu toe heeft Koeman iedere keer geen raar elftal opgesteld. Over smaak valt te twisten, maar er staat niet opeens een middenveld van Gravenberch en Wijnaldum.

Geen slechte keus . Veerman en Schouten op het middenveld samen met Reynders. Als Veerman de spitsen kan bereiken met zijn pases zitten we goed. Als Memphis zijn dag heeft samen met Malen winnen we. Hoewel we al door zijn verwacht ik eens een een wedstrijd Succes !!

Als Depay in de 1ste helft weer geen pepernoot raakt, direct wisselen in de rust. Dan Frimpong erin en Malen in de spits. En bij het middenveld kijken of toch Simons er in de rust in kan. Vooral als Veerman of Reijnders tegenvalt of een op scherp komt te staan of al staat.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren