voetbalzone

‘Koeman wil duidelijkheid van ‘No.1 strike target’ van 11,5 miljoen euro'

Daniel Cabot Kerkdijk10 aug 2014, 08:00
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2014, 08:00
Advertentie

Ronald Koeman hoopt in de komende weken nog enkele nieuwe spelers te begroeten. Southampton versterkte zich tot dusver met Graziano Pellè, Dusan Tadic, Ryan Bertrand, Saphir Taider en Fraser Forster. De Premier League-club hoopt spoedig duidelijkheid te verkrijgen over de eventuele komst van hun No.1 strike target, Javier Hernández van Manchester United.

voetbalzone

Koeman en consorten willen graag weten of Chicharito deze zomer daadwerkelijk naar het St Mary’s komt of een transfer naar de Serie A prevaleert. In Italië hebben diverse clubs namelijk belangstelling voor de 26-jarige Mexicaans international. Hernández mag van manager Louis van Gaal bij Manchester United vertrekken, zolang de transfersom marktconform is. Het gaat om een bedrag van 11,5 miljoen euro in één keer, of 9,5 miljoen euro verspreid over twaalf maanden. Manchester United staat ook open voor een huurovereenkomst, mét een verplichte optie tot koop tot 30 juni 2015.

Britse media verzekeren dat Hernández van mening is dat Southampton de beste keuze voor zijn carrière zou zijn, maar bij the Saints raakt men ongeduldiger naarmate de dagen verstrijken. Een delegatie van de Premier League-club sprak afgelopen week, met toestemming van Manchester United, met het management van de aanvaller en hield daar een goed gevoel aan over. Men is bereid om te wachten, maar sluit niet uit dat er een deadline zal worden gesteld.

Bezig met laden …