voetbalzone

Koeman wil kaartenpakker niet veranderen: ‘Hoop dat hij leert van fouten’

Robin Bruggeman19 mrt 2016, 14:15
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2016, 14:15
Advertentie

Southampton-middenvelder Victor Wanyama liep dit seizoen al tegen drie rode kaarten aan en hij moest in totaal acht wedstrijden met een schorsing vanaf de zijlijn toekijken. Zijn coach Ronald Koeman hoopt niet dat zijn middenvelder zijn speelstijl gaat veranderen, al hoopt hij wel dat Wanyama van de uitsluitingen leert.

/

“Ten eerste hou ik van agressieve en fysiek sterke spelers”, vertelde de Nederlander op een perspraatje. “Dat soort spelers heb je nodig in de Premier League. Je moet echter ook slim zijn en weten op welke positie op het veld je de overtreding maakt, daar moet hij van leren. Ik wil Victor niet veranderen, want als ik een speler verander gaat hij anders spelen dan nodig. Hij heeft genoeg tijd gehad om na te denken over zijn situatie. We hebben het uitgepraat en nu is er geen probleem meer.”

Wanyama is na een schorsing van vijf wedstrijden zondag weer inzetbaar in de wedstrijd tegen Liverpool, de ploeg waar the Saints in december in de Capital One Cup met 6-1 van verloren. Koeman wil niet spreken van een kans om revanche te nemen: “Het gaat niet om wraak, maar als er een wraakgevoel heerst is dat misschien wel goed, maar we moeten vooral leren van de fouten die we toen maakten. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, zij hebben een erg goed team. We moeten gewoon winnen.”

Bezig met laden …