voetbalzone

Koeman wil leegloop voorkomen: ‘Belangrijk om in Europa te voetballen’

Gijs Freriks07 feb 2015, 09:40
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 09:40
Advertentie

Southampton raakte in de zomer spelers als Adam Lallana, Luke Shaw en Rickie Lambert kwijt en Ronald Koeman denkt dat de concurrentie na dit seizoen ook weer de weg naar St Mary’s zal weten te vinden. De manager weet immers dat onder anderen Nathaniel Clyne, Morgan Schneiderlin en Jay Rodriguez in de belangstelling staan van verscheidene Engelse topploegen.

voetbalzone

The Saints staan momenteel op de vierde plaats in de Premier League en Koeman hoopt die klassering vast te kunnen houden. “Voor deze spelers is het misschien belangrijk dat ze Europees spelen en om in de Champions League uit te komen. Als er al interesse in deze spelers is, zou het voor ons gemakkelijker zijn om hen te behouden wanneer we Europees voetbal spelen”, aldus Koeman.

“Dat is altijd een belangrijke reden voor een speler om te blijven. Ik besef heel goed in welke situatie we zitten. Wij zijn Southampton en als we het goed doen, dan komt er altijd belangstelling voor onze spelers. Ik heb dit liever dan dat we op de laatste plaats staan en er geen interesse is”, besluit Koeman in gesprek met de Daily Mirror.

Bezig met laden …