voetbalzone

Koeman won strijd: ‘Ik denk dat ons statement heel duidelijk was’

Erik van Dam10 sep 2015, 15:48
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 15:48
Advertentie

Southampton eindigde knap als achtste onder Mauricio Pochettino en vervolgens deed Ronald Koeman het zelfs nog wat beter: the Saints veroverden onder hem plaats zeven in de Premier League. Het succes had ook een keerzijde, want Morgan Schneiderlin trok naar Manchester United en Nathaniel Clyne koos voor Liverpool. Koeman slaagde er wel in Victor Wanyama en Sadio Mané voor de club te behouden.

voetbalzone

Voor de 24-jarige middenvelder en de 23-jarige aanvaller was ook belangstelling, maar Southampton wilde niet over hen onderhandelen. Met name rond Wanyama kostte dat wel energie. “Je wilt graag de beste spelers behouden, de spelers die normaliter het verschil kunnen maken. Het was best een gevecht om ze niet te laten gaan, maar ik denk dat ons statement heel duidelijk was voor iedereen: niemand te koop.”

“Victor kent zijn toekomst en wij kennen die ook”, gaat Koeman verder. “Ik heb Victor gisteren gesproken en hij focust zich helemaal op het team. En als dat inderdaad blijkt te kloppen, dan zal hij ook weer onderdeel uitmaken van het elftal”, belooft de trainer.


Bezig met laden …