voetbalzone

Koeman zet deur voor Feyenoord-talenten wijd open: 'Prima spelers'

Daniel Cabot Kerkdijk30 okt 2012, 06:50
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2012, 06:50
Advertentie

Jean-Paul Boëtius is de zeventiende speler in de laatste drie jaar die doorbreekt vanuit de jeugdopleiding in het eerste elftal van Feyenoord, zo schrijft De Telegraaf dinsdag. De aanvaller maakte afgelopen zondag zijn debuut in de Klassieker tegen Ajax (2-2) en scoorde bovendien. Na afloop van het duel liet Ronald Koeman weten dat hij de jeugdige aanvaller bij de selectie zal halen.

/

Koeman heeft als coach meer oog voor het eigen talent dan de vele trainers voor hem. Sinds de zomer van 2011 heeft de huidige oefenmeester van Feyenoord al voor tien zelf opgeleide spelers de deur naar de hoofdmacht wijd opengezet. In 2011 liet hij vier spelers (Anass Achahbar, Kostas Lamprou, Jordy Clasie en Kaj Ramsteijn) debuteren, in 2012 nu al zes: Tonny Vilhena, Elvis Manu, Miquel Nelom, Terence Kongolo, Mats van Van Huijgevoort en Boëtius.

Volgens Stanley Brard, hoofd van de Feyenoord Academy, is deze laatste groep onderdeel van 'een uitstekende lichting'. Brard, die ook nog een groot aantal jeugdspelers zag vertrekken naar Chelsea, Arsenal, en Manchester City: "We hebben in de leeftijdscategorieën alweer prima talenten in huis."

Bezig met laden …