voetbalzone

Koeman ziet met Hongarije reële kans op WK-ticket

17 okt 2008, 08:04
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2008, 08:04
Advertentie
Al ruim twintig jaar hoopt Hongarije op deelname aan een Europees of mondiaal eindtoernooi. De voormalige Europese grootmacht deed in 1986 voor het laatst mee op eindtoernooi en was sindsdien niet meer aanwezig op het hoogste podium. Onder Erwin Koeman lijkt daar verandering in te gaan komen. "De vraag is alleen of je met dit jonge elftal dat niveau de hele kwalificatiereeks weet vast te houden."

Een doelpunt van Sandor Torghelle schonk Hongarije afgelopen woensdag drie belangrijke punten op Malta. Door de zege heeft de ploeg van Koeman evenveel punten als koploper Denemarken, dat wel één duel minder heeft gespeeld. De voorsprong op Portugal, Albanië en Zweden bedraagt twee punten. De Scandinaviërs hadden één duel minder nodig om vijf punten te verzamelen.

"Het is enorm spannend in deze poule. Het gelijkspel van Portugal tegen Albanië bewijst weer dat iedereen het elkaar moeilijk kan maken", vertelt Koeman vrijdag in De Telegraaf. "Sommige mensen in Hongarije leven nog te veel in het rijke verleden en volgen het elftal naar mijn mening te kritisch. Maar veel anderen zien in dat we op de goede weg zijn en dat niet alles in twee, drie maanden kan worden hervormd."

"De Hongaarse mentaliteit wordt vaak gekenmerkt door gemakzucht en geen concentratie voor de volle negentig minuten", zo doceert de voormalig trainer van Feyenoord. "Maar daar was de afgelopen twee wedstrijden helemaal niets van te merken en dat is een groot pluspunt. In maart spelen we uit tegen Albanië en daarna thuis tegen Malta. De drie zwaarste tegenstanders treffen we pas na de zomer."

"Als we de twee eerstvolgende duels drie punten pakken, dan blijven we volop in de race en kunnen we vanuit een goede uitgangspositie de strijd aangaan met de zwaardere tegenstanders. Als je ons hebt zien spelen tegen Denemarken en Zweden dan zijn we niet minder dan die op papier sterkere ploegen. De vraag is alleen of je met dit jonge elftal dat niveau de hele kwalificatiereeks weet vast te houden", aldus Koeman.

Arie Haan maakt zich ondanks het veelbelovende resultaat van 'zijn' Albanië tegen Portugal geen enkele illusie maakt over het behalen van een WK-ticket. "Wij moeten gewoon lekker voetballen en denken totaal niet aan kwalificatie. Maar het is wel duidelijk dat voor het land uit deze groep, dat Zuid-Afrika gaat halen, de weg over Albanië zal lopen, want we zijn een heel lastige tegenstander."
Bezig met laden …